Dijous, 25 d'abril de 2024
turisme

Previsions d'un 70% d'ocupació turística al Pallars pel pont de la Puríssima

L'obertura de totes les estacions d'esquí convertirà el Pirineu en una de les primeres destinacions de neu de l'Estat espanyol

Redacció 3 de desembre de 2018 a les 09:22
Esquiadors a Port Ainé el primer dia de la temporada | ACN
El Pallars espera una bona afluència de visitants per aquest pont de quatre dies de la Puríssima, atrets per l'inici de la nova temporada d'esquí. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació turística al voltant del 70%, tot i que es produiran puntes entre el divendres i el dissabte que podrien arribar al 90% d'ocupació.

Per sectors, el turisme rural és el que registrarà millors xifres, arribant al 90% a les comarques de muntanya. Tots els sectors esperen que el nivell de reserves pugui augmentar encara més d'aquí al pont, a mesura que es posin en funcionament totes les estacions d'esquí alpí. Així doncs, es confia que les comarques de muntanya, com el Pallars, esdevinguin una de les primeres destinacions de neu de l'estat espanyol.

Les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé van estrenar la temporada el divendres passat amb una jornada de portes obertes. Els usuaris ja han pogut gaudir de gruixos de 20 a 50 centímetres de neu pols en ambdues estacions. Espot ha obert sis pistes i Port Ainé un total de 13. Tavascan preveu fer-ho el 6 de desembre, així que totes les estacions d'esquí alpí del Pallars preveuen estar en ple funcionament pel pont, si les condicions meteorològiques acompanyen.

Pel que fa a Baqueira Beret, l’estació va estrenar dissabte la temporada d'esquí i snowboard amb 23 pistes i 8 remuntadors que donen accés a 27 quilòmetres de traçats a la zona de Baqueira. Els gruixos són de 30 centímetres a cota 2.500 i de 15 centímetres a 1.800. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació