Divendres, 26 d'abril de 2024
ateneu cooperatiu

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran rep 222.000 euros pel foment del cooperativisme

Ha estat el projecte més ben puntuat dels promoguts per ens locals a Catalunya

Redacció 10 de desembre de 2018 a les 11:03
El projecte dona continuïtat a la tasca d'impulsar el model cooperatiu | Consell Comarcal del Pallars Jussà
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha subvencionat amb 222.000 euros el projecte de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, situat a Tremp. El projecte, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i integrat per la resta de consells comarcals de l’Alt Pirineu i Aran, ha estat un dels 10 més ben puntuats entre els 101 projectes aprovats dins la convocatòria de subvencions per a promoció de l’economia social a Catalunya.

Majoritàriament, els projectes subvencionats estan liderats per entitats cooperatives, fundacions, alguns ajuntaments i només dos per Consells Comarcals, entre ells el del Pallars Jussà, que ha estat el més ben puntuat entre els projectes promoguts per ens locals.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, destaca que en aquests dos anys de treball, l’Ateneu Cooperatiu “ha contribuït a la constitució de 9 cooperatives, ha assessorat i format més de 1.600 persones i ha ajudat a inserir a 38 persones en diferents entitats d’economia social”. Actualment aquest ateneu es troba acompanyant a nous projectes perquè es constitueixen en cooperatives.

Aquesta ajuda dona continuïtat a la tasca de foment de l’economia social i del cooperativisme a la zona de l’Alt Pirineu i Aran mitjançant diverses línies d’actuació com la creació de taules territorials per a l’impuls de l’economia social, la formació d’assessories i gestories en aquest model empresarial o la recerca de relleu mitjançant el cooperativisme a empreses solvents que no tenen continuïtat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació