Dilluns, 29 d'abril de 2024
Ateneu cooperatiu

Neix la primera cooperativa amb el suport de l'Ateneu Cooperatiu

És tracta d'una cooperativa sense ànim de lucre ubicada al nucli d'Envall, que facilita habitatges de caràcter social i ambientalment sostenibles

Redacció 20 de setembre de 2017 a les 10:45
L'Ateneu actua com a altaveu de l'economia social | Consell Comarcal
Neix Envall Cooperativa SCCL, la primera cooperativa que es crea a Pallars Jussà a partir de l'assessorament i el suport de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran. En l'acte de fundació, celebrat el 7 de setembre, es va concretar amb la signatura de constitució i l'aprovació dels estatuts de la cooperativa. 

És tracta d'una cooperativa sense ànim de lucre ubicada al nucli d'Envall, que facilita habitatges de caràcter social i ambientalment sostenibles en règim de cessió d'ús als seus socis, el quals s'hauran d'implicar en el desenvolupament de diferents projectes com la creació d'un local social. 

L'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran forma part de la xarxa de 10 ateneus distribuïts per tot el territori català que actuen com a antenes i altaveus de l'economia social. L'objectiu és identificar les necessitats i les oportunitats en aquest sector, alhora que treballen per dinamitzar, multiplicar i estimular iniciatives per crear riquesa al territori. 

Durant aquest primer any de funcionament l'Ateneu, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i amb la participació dels altres cinc consells comarcals de l’Alt Pirineu i l’Aran, ha donat suport a la creació en el seu territori de cinc entitats de l’economia social, ha promogut l'atenció i la participació de 470 persones i la inserció laboral de set més.

L’Ateneu ofereix un catàleg integral de serveis per a persones emprenedores , empreses, entitats, gestories i assessories, centres educatius, tots ells interessats en crear, convertir, conèixer o donar suport a empreses d’economia social.

Des de la seva creació s'han dut a terme tallers i cursos adreçats a joves estudiants i professorat de cicles formatius de formació professional de grau superior i universitaris; a associacions, fundacions i empreses, així com a professionals de l'àmbit de les assessories i gestories.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació