Divendres, 19 d'abril de 2024
artesania

Les carnisseres de Casa Fonso reben el diploma de Mestre Artesà Alimentari de la Generalitat

És un reconeixement a la trajectòria professional de les artesanes, la seva creativitat i experiència

Redacció 23 de novembre de 2018 a les 10:33
Entrega de diplomes a tots els premiats | Generalitat
La Natividad Fayos i l'Ester Peruchet de Casa Fonso de La Torre de Capdella han rebut el diploma de Mestre Artesà Alimentari que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació entrega des de fa més de 30 anys. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 1.000 diplomes.

Es consideren mestres artesans alimentaris aquelles persones que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d’artesà alimentari. 

Enguany s'han entregat 53 diplomes, ja que s'han celebrat les edicions del 2017 i 2018 a conseqüència de la situació política a Catalunya, que va paralitzar l'edició de l'any passat. De fet, les mestres artesanes carnisseres, cansaladeres i xarcuteres de Casa Fonso han rebut el diploma corresponent al 2017. En l'acte de lliurament, s'ha fet entrega dels diplomes a 12 carnissers, cansaladers i xarcuters, a 19 forners, a 17 pastissers, a quatre xurrers i a un formatger.

Tal com informàvem a Pallars Digital, el mes passat, Casa Fonso també va ser reconeguda amb el Premi de la Generalitat de Catalunya als Establiments Comercials Centenaris, un guardó que distingeix establiments de més de 100 anys d'història per la seva trajectòria al servei del comerç.

Una artesania amb renovació constant

L'entrega s'ha fet en el marc del Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2017 i 2018, un certamen dotat amb 3.000 euros que el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va crear l’any 2003 per guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans. Els pastissers Jaume Viñallonga, de Montornès del Vallès, i Maurici Cot, de Llinars del Vallès, han estat els guardonats d'aquestes dues edicions.

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha destacat la importància d’aquests premis, amb els quals any rere any es fa evident la vitalitat de l’artesania alimentària catalana. “La cultura i el grau de desenvolupament d’un país estan lligats a la creativitat, la imaginació i la capacitat de treballar bé, i d’adaptar-se a les noves demandes i necessitats. A Catalunya, això es manifesta en molts sectors, i l’artesania alimentària n’és un exemple. I demostra que és un àmbit en què no s’esgoten les oportunitats de créixer i innovar”.

Com que l'edició de l'any passat no es va poder celebrar, enguany s’ha projectat un vídeo amb la intervenció de l’actual delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i ex-consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, en el qual ha felicitat les i els artesans guardonats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació