Divendres, 26 d'abril de 2024
dones

«#LliuresISensePor», la nova campanya contra les violències sexuals

A Tremp es celebrarà un acte institucional el dia 23 de novembre en motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones

Redacció 13 de novembre de 2018 a les 12:07
Concentració de rebuig a la sentència de La Manada | Martí Urgell
L'Institut Català de les Dones (ICD) engega a partir d'aquesta setmana i fins a finals de mes la campanya de sensibilització Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals #LliuresISensePor, per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l'àmbit públic i privat.

Aquesta campanya té lloc amb motiu de la commemoració, el proper 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones. El 21 de novembre hi haurà un acte en memòria de les dones assassinades a la seu de l'ICD, la presidenta de l'entitat, Núria Balada, llegirà a la seu de l'ICD el manifest i inaugurarà l'exposició itinerant Ombra a la Llum, de la fundació Setba. A més, el 23 la Jornada tècnica Eines per desmuntar la Justícia Patriarcal.

L'ICD ha organitzat set actes institucionals al voltant del 25 de novembre on es llegirà un manifest redactat per la periodista Ariadna Oltra. El missatge, que es difondrà en diversos mitjans de comunicació, es representa gràficament amb la frase "Les dones tenim dret a viure lliures" en una pissarra, on una ma esborra simbòlicament les paraules "violències sexuals". Al Pallars, l'acte institucional coordinat arreu del territori serà el 23 de novembre a les 12 h a l'Epicentre - Centre de Visitants del Pallars Jussà de Tremp

Aquests materials, realitzats amb la col·laboració de Creación Positiva, volen ajudar a identificar les violències sexuals, i apoderar les dones que viuen aquestes situacions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació