Dimarts, 23 d'abril de 2024
gastronomia

Tremp estrena el «Canal Girella» per difondre el producte gastronòmic de la comarca

Aquest nou espai a Youtube allotjarà vídeos curts dedicats als diferents productes agroalimentaris, així com receptes i altres gravacions

Redacció 24 d'octubre de 2018 a les 12:31

L’Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, ha creat un canal a la plataforma de contingut audiovisual Youtube amb l’objectiu principal de difondre i diferenciar els productes i la gastronomia del Pallars Jussà, el Canal Girella. Amb aquesta acció es pretén adequar la seva estratègia comunicativa als canals de comunicació digitals, tot aprofitant plataformes existents i a l’abast de tothom, per compartir continguts dinàmics, originals i de qualitat.

D’aquesta manera, aquest nou espai allotjarà vídeos curts dedicats als diferents productes agroalimentaris del Pallars Jussà, així com receptes i altres gravacions relacionades amb el territori vinculat a aquests productes i que configura el paisatge actual de la comarca.

Començant per la girella, a través d’aquesta plataforma s’aniran descobrint els diferents productes locals; qui els elabora i de quina manera, com es cuinen o es serveixen, etc. Les diferents gravacions, una part de les quals ja estan fetes, compten amb la participació dels productors del territori, a qui s’ha fet partícips del disseny i continguts dels capítols.

Per altra banda, al Canal Girella també s’hi penjaran vídeos relacionats amb la cuina d’aquests productes locals i especialment del corder. Concretament, es tracta de diferents receptes elaborades pels cuiners ambaixadors del corder del Pallars: Ada Parellada (Restaurant Semproniana, Barcelona), Sergi de Meià (Restaurant Sergi de Meià, Barcelona), Xixo Castanyo (Restaurant Malena, Gimenells), Joel Castanyé (Restaurant La Boscana, Bellvís) Pep Nogué (gastrònom, col·laborador de diferents mitjans audiovisuals), Vicent Guimerà (Restaurant Antic Molí, Ulldecona) i Mateu Casañas, Eduard Xatruch i Oriol Castro (Restaurant Compartir, Cadaqués).

La girella, un producte nostrat

La girella és un producte derivat del corder que s’elabora als dos Pallars i a l’Alta Ribagorça. Tot i que es tracta d’una menja d’aprofitament, pel seu bon gust i la seva versatilitat no ha deixat mai de consumir-se. La singularitat d’aquest producte i el fet que estigui relacionat amb el projecte Pallars terra de corder, ha portat a escollir-lo com a emblema del canal que avui s’ha presentat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació