Dissabte, 27 d'abril de 2024
mines

El Síndic demana informació sobre l'explotació de tungstè i or al port de Salau

Rafael Ribó també demana conèixer el sentit de l'avaluació de l'impacte ambiental

Redacció 4 de setembre de 2018 a les 11:39
El Govern ha de decidir si autoritza el projecte | ACN
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que li informi sobre l'estat en que es troba la sol·licitud de l'empresa Neometal Spania per extreure wolframi i or del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Ribó també s'ha interessat per l'impacte ambiental i com afectaria el desenvolupament del projecte al territori. 

L'empresa ha redactat l'estudi d'impacte ambiental i ara el Govern ha de decidir si és favorable o no. El Departament de Territori haurà de decidir si autoritza els sondatges previstos en una zona ambiental molt sensible per ser Parc Natural de l'Alt Pirineu i hàbitat d'espècies en perill d'extinció.

Mentrestant, el territori ha començat a acollir reunions informatives sobre l'estat del projecte miner. Isil va ser la primera població on es va celebrar aquesta trobada, que té per objectiu que els veïns coneguin de primera mà el projecte i que els tècnics els expliquin què suposarà pel territori una iniciativa d'aquestes característiques.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació