Dijous, 25 d'abril de 2024
guerra civil

Les vivències d'una àvia d'Isona durant la Guerra Civil inspiren un dels còmics de l'any a França

El còmic retrata la història d’una nena de 5 anys que va viure els atacs de l’aviació franquista al seu poble

Redacció 30 d'agost de 2018 a les 11:08
Un dels dibuixos del còmic, amb Isona al fons | Futuropolis
Un dels còmics de l’any a França té inspiració pallaresa. Es tracta de la vida de Lola Calvo, una àvia d’Isona de 85 anys que va patir els bombardejos de l’aviació franquista al poble i que vuitanta anys després s’ha convertit en la protagonista de Seule (Sola), una novel·la gràfica de Ricard Efa -el nom artístic de Ricard Fernández- que està generant molt bones crítiques a França.

La setmana passada Isona va acollir la presentació del còmic, organitzada pel Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà. L’acte va comptar amb la presència de la Lola Calvo, coneguda a la població com la Lola de Cal Jardinero i de l’autor, Ricard Fernández, que és la parella de la seva neta i que publica bona part de la seva obra al mercat francès.

Segons ha relatat Segre, el còmic retrata la història d’una nena de 5 anys que va viure els atacs de l’aviació franquista al seu poble. Fernández es va inspirar en les vivències de la Lola amb els seus avis a Isona quan la Guerra Civil va passar pel Pallars. La novel·la compta amb els dibuixos del mateix Fernández i el guió de Denis Lapière.

Després de l’èxit de vendes a França, ara s’espera que el còmic es pugui traduir al castellà i al català per poder-lo comercialitzar al mercat català i espanyol.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació