Divendres, 3 de maig de 2024
Joves

La Pobla de Segur estrena un parc de «street workout»

La instal·lació respon a una petició formulada per un grup de joves practicants d'aquesta modalitat

Redacció 22 d'agost de 2018 a les 10:48
L'street workout és una modalitat d'entrenament al carrer | Ajuntament
Des de fa poc menys d’una semana la Pobla de Segur compta amb un parc de cal·listènia, instal·lat al passeig de l’àrea vacacional, darrere de l'estació de trens. La instal·lació es compon de dues barres freestyle, una espatllera, una monkey bar i barres paral·leles triples. L’street workout i la cal·listènia són modalitats esportives que consisteixen en l’entrenament de totes les capacitats físiques mitjançant el pes corporal i l’alternança de moviments de tensió, dinàmics i explosius, o introduint-hi acrobàcies en la pràctica del freestyle.

La paraula cal·listènia prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa). És, doncs, “la bellesa del cos en moviment”. L’street workout, que es podria traduir com a entrenament al carrer, és un moviment que es basa en l’esport a l’aire lliure i que es fonamenta en l’ús del propi cos i de l’entorn.

La nova instal·lació respon a la petició formulada per una colla de joves practicants locals que fins ara es veien obligats a utilitzar els elements de lleure d’altres espais públics. Per als responsables municipals de l’àrea d’Esports, el workout permet ampliar i diversificar les possibilitats de realitzar activitat física a l’aire lliure, així com promoure els hàbits saludables entre els joves. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació