Dissabte, 27 d'abril de 2024
gossos d'atura

El concurs de Gossos d'Atura reuneix 2.500 persones a Llavorsí

Hi han participat 10 pastors que guiaven 11 gossos

Redacció 20 d'agost de 2018 a les 10:26
Els tres protagonistes del concurs: el pastor, el gos i les ovelles | Govern
Hi ha un dia a l'any que Llavorsí es transforma: el diumenge que se celebra el Concurs Internacional de Gossos d'Atura. De les poc més de 300 persones que hi viuen tot l'any passen a les 2.500 i uns 800 cotxes que aquest diumenge s'han apropat al Prat de la Coma de la població pallaresa. Unes xifres que, segons l'Ajuntament, porten a l'edició d'aquest any a ser la més nombrosa de les celebrades, pel que fa al públic.

La 32a edició del concurs ha aplegat, a banda, 10 pastors d'arreu dels Països Catalans i del País Basc, que guiaven 11 gossos d'atura. El guanyador ha estat el basc Fidel Alonso, l'únic pastor que ha aconseguit que el seu gos fes passar el ramat d'ovelles per una estructura en forma d'embut. La prova, estrenada l'any passat, té un cert nivell de dificultat ja que els animals, d'entrada, no s'avenen a passar l'estructura.

Era tradició que en el concurs hi participessin pastors vinguts de França, i, més recentment, pastores. L'edició d'aquest any, però, no ha comptat amb cap representant francès ni cap participant femenina.

El Concurs de Gossos d'Atura serveix per posar de relleu l'ofici de pastor, arrelat al territori i un dels elements d'atractiu del Pirineu. En el decurs del campionat els pastors han de mostrar les seves habilitats amb el gos, que ha de superar unes proves de guiatge en el menor temps possible. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació