Divendres, 19 d'abril de 2024
Vi

Tot a punt a Figuerola d’Orcau per una nova edició del «JazziVi»

La cap de cartell del JazziVi d’enguany serà Susana Sheiman, veu reconeguda del jazz i el soul

Redacció 3 d'agost de 2018 a les 11:44
Presentació del JazziVi a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
Ja està gairebé tot a punt a Figuerola d’Orcau per acollir aquest vespre una nova edició, la cinquena, del JazziVi, una festa “ja consolidada com un esdeveniment cultural i social a la comarca”, segons ha explicat recentment el membre de l’associació Figuerola Poble del Vi, Jordi Ruiz. Aquesta setmana s’ha presentat la festa a la Diputació de Lleida, que hi dona suport. La proposta es complementarà per primer cop amb la 1a Cursa de les 7 Vinyes.

La membre de l’organització, Olga Codina, ha explicat que la festa pretén unir “música, paisatge i vi en un maridatge perfecte” del qual Jordi Ruiz ha detallat que aplegarà, de manera gratuïta, “tres grups de jazz” que permetran que “el Pallars gaudeixi d’una nit de vi, gastronomia i jazz de primer ordre”. Ruiz ha afegit que l’any passat ja van reunir “a més de 3.000 persones en un poble de només 100 habitants però amb quatre cellers que elaboren vi”. Un vi, a més, que rajarà de la font del poble.

Costers del Segre, els Ajuntaments d’Isona i Conca Dellà i de Tremp, el projecte Al teu gust, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i Figuerola poble del vi, amb el suport de la Diputació de Lleida, són al capdavant d’aquesta iniciativa en què, a la plaça de la Font, tots els cellers de la comarca oferiran degustacions dels seus vins acompanyats de bona música en directe i on els visitants podran gaudir, de 7 de la tarda fins a la mitjanit, de tapes pallareses.

Els cellers participants són Mas Garcia Muret de Llimiana, Celler Miquel Roca de Sant Cristòfol de la Vall, El Vinyer de Fígols, Celler Vila Corona de Vilamitjana, Sauvella d’Orcau, Terrer de Pallars de Figuerola, Xic’s Cal Borrech de Figuerola, Vidavins de Figuerola i Vitipirineus de Pessonada. JazziVi compta, a més, amb el valor afegit de tenir com a escenari un poble medieval datat del segle XII en el que sobreviuen pedres amb més de deu segles d’història.

Pel que fa al capítol musical, la cap de cartell del JazziVi d’enguany serà Susana Sheiman, veu reconeguda del jazz i el soul. La cantant actuarà acompanyada per Oriol Gonzàlez Crazy Trio per oferir un concert que posarà sobre l’escenari des del soul més íntim fins a tota la potència i calidesa del latin-jazz. JazziVi també comptarà amb les actuacions d’Aixalda, una formació que compta amb Vall Mir i Josep Ramon Roy i que serà el grup pallarès que obrirà el certamen amb un repertori de clàssics del jazz i el blues, i de Mon Petit Món, un grup que repeteix al JazziVi amb la visió més íntima del jazz liderada per la carismàtica veu de Maribel Lara.

1a Cursa de les 7 Vinyes

Es tracta d’una iniciativa nova d’enguany que pretén redescobrir, a través de l’esport, un camí que permeti als corredors-caminadors passar entre mig de les diferents vinyes que es troben al terme municipal de Figuerola d’Orcau i recuperar indrets d’interès històric, com ara els búnquers de la Guerra Civil i el poblat antic d’Orcau. La prova oferirà dos circuits de 7 i 18 kilòmetres.

Com a peculiaritat, cal dir que als diferents avituallaments els participants podran hidratar-se amb quelcom més que aigua i menjar. Les inscripcions es poden fer online  a www.inscripcions.cat.

Tot plegat, festa i cursa, dins un projecte més ambiciós de caire “turístic i econòmic” que, sota el nom de Figuerola poble del vi, ho vol integrar tot, ha dit Jordi Piqué, que ha detallat que s’està treballant, per exemple, en senyalitzar de manera permanent una ruta amb els cellers i les vinyes de Figuerola.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació