Diumenge, 26 de maig de 2024
Carreteres

La Diputació de Lleida demana al Govern un pla de xoc per millorar les vies de muntanya

A través de dues mocions similars presentades per ERC i la CUP que han rebut el suport de tots els grups

ACN 27 de juliol de 2018 a les 10:15
Diputats i membres d'ERC després de presentar la moció | ACN
La Diputació de Lleida ha aprovat demanar al Govern un pla de xoc "urgent" per millorar les vies de muntanya que requereixin actuacions per garantir la seguretat dels seus usuaris i l'accés als nuclis. Ho ha fet a través de la votació de dues mocions similars que s'han debatut al Ple de juliol presentades per ERC i la CUP i que han rebut el suport de tots els grups.

Ambdós textos han destacat la falta de recursos a nivell municipal per tal d'afrontar determinades actuacions en aquestes vies locals en un territori que demogràficament està poc poblat però que a la vegada abasta pràcticament la meitat de la superfície total del país. Per a l'elaboració d'aquest Pla de xoc per part del Govern s'ha demanat també la col·laboració tècnica de la Diputació de Lleida com a administració territorial coneixedora de la realitat d'aquestes vies de muntanya que especialment durant la passada primavera s'han vist afectades per múltiples esllavissades a causa de les elevades precipitacions i la inestabilitat del terreny.


La Diputació ha instat al Govern per tal que a través del Departament d'Economia, que hauria d'habilitar partida pressupostària, i també mitjançant el Departament de Territori, "s'executi obra i actuació amb els Consells Comarcals i Ajuntaments" en aquells casos d'urgència als camins locals per donar garanties de seguretat. La proposta fa referència específica a les comarques de muntanya però també s'inclouen les de la plana ja que hi ha alguns casos complicats.

El Ple també ha debatut una moció presentada pel PSC, ERC, UA i la CUP de suport al dret a morir dignament i a l'apartat de precs i preguntes la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, ha preguntat per si la Diputació es posaria en contacte amb els ajuntaments per comunicar la sentència del TSJC que prohibeix l'estelada en llocs municipals. El president de la Diputació li ha respost que és innecessari perquè la sentència no és ferma i que els ajuntaments ''tenen autonomia suficient'' per decidir què fer a l'hora de gestionar la seva responsabilitat. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació