Dissabte, 27 d'abril de 2024
obres passeig

L'Ajuntament de Tremp no paralitzarà les obres del passeig

El ple municipal rebutja la moció presentada per Compromís per Tremp que demanava l'aturada de les obres durant l'estiu

Redacció 24 de juliol de 2018 a les 13:23
Imatge del ple municipal celebrat dilluns | Darío Albert
L'Ajuntament de Tremp continuarà amb les obres de la rambla Doctor Pearson tal i com tenia previst. La moció presentada pel grup Compromís per Tremp al ple municipal celebrat aquest dilluns, i en que demanava la paralització de les obres durant l'estiu, no va prosperar, ja que només va comptar amb tres vots a favor, els dels regidors socialistes presents al ple. 

La formació considera que la remodelació del passeig està causant “nombroses queixes” i “malestar” entre els veïns i comerciants de la zona, a qui atribueixen “pèrdues econòmiques” com a conseqüència dels treballs. A més, alerten de les contradiccions que hi ha entre el projecte de l'obra i el que s'ha publicitat als mitjans municipals, com el butlletí. 

En aquest sentit, avisen dels problemes de circulació i de seguretat que poden ocasionar les obres. Tot això va portar al portaveu del grup, Víctor Orrit, a preguntar per les mesures de seguretat previstes i a considerar que "hi ha molta improvisació en el projecte". 

De la seva banda, l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, va justificar la no paralització de les obres pels terminis marcats per la Generalitat relacionats amb les subvencions atorgades, a través dels quals el consistori ha destinat per a la realització de les obres un total de set treballadors amb un contracte de l’1 de juliol al 31 de desembre. Un altre dels factors és el greuge que provocaria a les empreses subcontractades i amb les quals "ja hi ha contractes signats". 

Pel que fa als comerciants, i en concret, als bars i restaurants que no podran posar les taules a la part central de la rambla, l'alcalde ha informat que el consistori estudiarà una rebaixa proporcional a la quota que els establiments han pagat per ocupar la via pública i així, compensar el greuge de les obres. 

El ple municipal va servir també per aprovar els pressupostos definitius de l'any vinent, per informar de l'obertura de tràmits per nombrar fill predilecte de la ciutat a Jordi Mir i per comunicar que ja s'ha venut un dels pisos propietat del consistori que estaven a la venda, els diners dels quals serviran per enderrocar dos cases deteriorades del casc antic. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació