Dissabte, 27 d'abril de 2024
Femap

El FeMAP porta a la Pobla nous arranjaments de cançons antigues del Pallars

El concert inclourà cançons antigues recollides en diferents indrets del Pirineu a principis del segle XX

Redacció 20 de juliol de 2018 a les 09:36
El Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados en imatge d’arxiu | Cor
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) portarà aquest diumenge a la Pobla de Segur nous arranjaments de cançons antigues del Pallars i del Pirineu recollides en diferents indrets durant el segle XX i que ara han adaptat destacats compositors actuals. Serà en l’actuació del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados a l’església de la Mare de Déu de Ribera a partir de les 18:30h.

Moltes de les cançons de la tradició oral dels nostres avis i besavis avui en dia ja s’han perdut. Per sort, en el seu moment L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya en va recollir una bona part als anys 1920. Aquest projecte va néixer per encàrrec del mecenes Rafael Patxot a l’Orfeó Català. L’objectiu era recollir el màxim de tonades populars de totes les terres de parla catalana. 

Juntament amb un acompanyament instrumental de música antiga, el Cor interpretarà sota la direcció de Xavier Puig cançons recollides a la Pobla de Segur i Tremp com la Cançó de Segadors; a Capdella (I una cançoneta nova), Montcortès (Falles de Sant Joan) o Isil (Si n’eren tres ninetes) entre d’altres. Les obres són el resultat d’un encàrrec del FeMAP i el mateix Cor a una sèrie de compositors de reconegut prestigi com és el cas de Joan Magrané, molt vinculat al Pallars Jussà, d’on és originari. El mateix programa s’interpretarà també aquest dissabte a Llívia (Cerdanya).
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació