Dissabte, 27 d'abril de 2024
pirineu

El present i el futur del Pirineu, a debat en tres jornades

El cicle, que s’ha inaugurat avui al Pont de Suert, girarà al voltant de les expectatives que s’obren per a les comarques pirinenques

Redacció 8 de juny de 2018 a les 10:06
La primera jornada s’està desenvolupant aquest divendres al Pont de Suert | Jordi Latorre
L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha organitzat les jornades Els Pirineus: nous reptes i propostes vertebradores, que es desenvoluparan des d’avui i fins a finals d’any en tres seus pirinenques i amb temàtiques relacionades amb el present i el futur d’aquesta demarcació. Al llarg de les tres jornades es posaran sobre la taula les expectatives que s’obren per a les comarques pirinenques en tres aspectes considerats clau: l’activitat econòmica i el patrimoni, els serveis públics i la mobilitat i les comunicacions.

Les tres jornades es plantegen com un àmbit de proposta i intercanvi d’idees, tenint en compte els canvis que experimenta el món occidental, les propostes i iniciatives innovadores que miren d’adaptar-se als nous temps i la preocupació per les àrees de muntanya, que en moments de crisi experimenten la necessitat de buscar noves sortides.

La primera de les jornades es desenvolupa avui a la capital de l’Alta Ribagorça, el Pont de Suert, i s’ha dedicat als reptes econòmics i el patrimoni. S’hi està parlant, entre altres temàtiques, del futur de les estacions d’esquí, de les noves expectatives del turisme patrimonial o de l’aprofitament del bosc i altres alternatives en el sector de l’energia. En acabar la jornada se celebrarà un dinar i es farà una visita al videomapping de l'església de Sant Climent de Taüll.

La segona jornada tindrà lloc a l’octubre al Pallars Sobirà i portarà per títol Serveis públics i despoblament. Es tractaran temes com les peculiaritats del territori pirinenc, la dispersió de la població, la dificultat d’accés als serveis, els despoblament històric i les noves fórmules de prestació de serveis i de finançament. La tercera i última jornada es dedicarà a les comunicacions i la mobilitat i tindrà lloc a finals d’any a la Val d’Aran.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació