Divendres, 19 d'abril de 2024
Xisqueta

Un curtmetratge per donar a conèixer la carn de corder, d'estrena a Seattle

El curtmetratge, coproduït per Benecé i Ajuntament de Tremp, l'ha dirigit Sergi Lara

Redacció 29 de maig de 2018 a les 10:46
El protagonista del curtmetratge, amb l'ovella xisqueta | Ajuntament
El Ramon viu sol, treballa al camp i porta una vida tranquil·la. Un dia, quan torna de treballar, troba una ovella a la porta de casa. No és seva, i no la vol, però aquest animal té alguna cosa especial. Així que decideix pujar-la al tractor i fer els quilòmetres que faci falta per tal de trobar el seu propietari.

Aquest és el punt de partida de Xisca, un curtmetratge produït per fer donar a conèixer la carn de corder del Pallars. Dirigit per Sergi Lara i protagonitzat per Marc Montserrat i Sandra Pujol, la cinta ha començat una gira per diversos festivals de cinema. 

La setmana passada va participar al Biosegura Cine, Medi Ambient i Món Rural de Beas de Segura, a Jaén; i aquest dissabte s'ha estrenat al International Film Festival de Seattle. Les properes parades del curtmetratge són el Festival de Cinema de Natura de Cervelló i el Festival Internacional de Cinema en Català, de Roda de Barà. 

A banda dels dos protagonistes del curt, al vídeo hi participen productors, ramaders i restauradors del Pallars Jussà, que s'interpreten a si mateixos. Xisca és una coproducció de Benecé Produccions i l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al Teu Gust, aliments del Pallars amb el suport del Departament de Cultura i de l’Institut Català de les Empreses Culturals. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació