Dijous, 25 d'abril de 2024
Música

La Jove Orquestra de Ponent desembarca a Salàs de Pallars

La seixantena de músics interpretaran el concert Romàntica Primavera a la plaça del poble

Redacció 27 d'abril de 2018 a les 11:06
La Jove Orquestra de Ponent en una actuació a l'auditori de Lleida | JOP
La Jove Orquestra de Ponent (JOP) actuarà aquest diumenge a les set de la tarda a la plaça major de Salàs de Pallars. La seixantena de joves músics interpretaran el concert Romàntica Primavera, compost per tres obres característiques del Romanticisme del segle XIX: la Ventafocs, Phelleas et Melissandre i la Italiana. 

L'orquestra compta amb dos músics pallaresos: la Joana Admella, que toca el violoncel, i el Martí Vila, al violí. Entrevistats a Ràdio Tremp els dos joves van destacar la funció d'aquesta agrupació de músics que ja han acabat els estudis musicals i volen continuar tocant. "És com una necessitat", han reconegut. 

Vila ha destacat que l'objectiu de l'orquestra és apropar la música clàssica al públic jove, un estil que "a vegades queda lluny o es considera una mica elitista". Admella ha explicat que al llarg de l'any, la JOP fa, generalment, tres actuacions: una a Lleida, una a Cervera o Agramunt, i una tercera en un altre municipi de la demarcació, en aquest cas, a Salàs de Pallars. 

La Jove Orquestra de Ponent va ser fundada com a associació l’any 2011 per joves músics de Lleida. L’agrupació compta actualment amb una seixantena d’intèrprets amb estudis musicals mitjans i superiors.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació