Dissabte, 11 de maig de 2024
Educació

Aquest divendres arrenca el procés de preinscripció escolar

Aquest període s'ha retardat pràcticament un mes, coincidint amb l'aplicació del 155, i per la demanda de comunitat educativa d'escurçar el procés

Redacció 11 d'abril de 2018 a les 12:12
La matriculació serà del 21 al 27 de juny | Josep M. Montaner
El procés de preinscripció escolar comença aquest divendres 13 d'abril i s'allargarà fins al 24. Per primera vegada, aquest període s'ha retardat pràcticament un mes, coincidint amb l'aplicació del 155, a causa de la demanda de diferents sectors de la comunitat educativa per escurçar el procés i, per tant, compactar el calendari entre que la família presenta la sol·licitud fins que coneix el centre en què ha obtingut plaça. Les noves aplicacions informàtiques de gestió d'alumnes, gestió acadèmica i preinscripció ha permès aquest canvi.

La matriculació s'haurà de realitzar del 21 al 27 de juny per als alumnes d’Infantil, Primària i primer d’ESO i, entre el 25 al 29 de juny –els que es matriculin al setembre, del 5 al 7-, per als de segon, tercer i quart d’ESO. 

Una de les novetats del procés és que les famílies que no tinguin plaça assignada als centres demanats en la sol·licitud de preinscripció podran ampliar la llista de centres a partir de les vacants existents. Així doncs, aquestes famílies rebran una comunicació per correu electrònic on podran accedir, d’una forma restringida, a totes les vacants existents i podran ampliar els centres demanats a la seva petició de preinscripció mantenint la puntuació inicial. Després es durà a terme l’assignació de places d’acord amb les noves demandes de les famílies.

Per aquest curs, també es consoliden les mesures de control per a detectar el frau, a través de revisions de documentació que durà a terme el personal especialitzat del Departament. A més, en el cas de les malalties cròniques del sistema digestiu, endocrí o metabòlic, en l’informe o certificat mèdic que han de presentar les famílies, s’haurà d’especificar de quina malaltia es tracta i el diagnòstic s’haurà de fer d’acord amb els criteris del Departament de Salut. També es tindrà en compte l’existència o no de menús especials per a aquestes malalties en el centre de la primera petició. En aquest sentit, els centres han d’informar sobre la disponibilitat d’aquests menús especials.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació