Divendres, 3 de maig de 2024
Turisme

El sector turístic es prepara per rebre la Setmana Santa al Pallars

Les previsions són que s'arribi al 95% d'ocupació de les places hoteleres | Les empreses d'esports d'aventura arrenquen amb la temporada de turisme actiu

ACN 23 de març de 2018 a les 11:39
Una barca de ràfting a punt de començar el descens a Llavorsí | ACN
Les zones turístiques de les comarques de Lleida preveuen arribar a una ocupació mitjana del 95% des del Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

En concret, les previsions apunten que s'ocuparan entre el 90% i el 100% de les places en un període de vacances que aquest any, pel fet de caure aviat al calendari, afavoreix el turisme d'interior i de muntanya amb les pistes d'esquí a ple rendiment i l'inici de les activitats d'esports d'aventura com a grans atractius. 

L'organisme calcula que entre aquest dissabte 24 de març i el dilluns 2 d'abril uns 85.000 turistes visitaran el conjunt de la demarcació i faran més de 210.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'allotjament turístic reglat, xifra que suposaria un 5% més que l'any passat. 

Acomiadar la temporada d'esquí

Pel que fa a l'esquí, els centres hivernals d'alpí i de nòrdic del Pirineu de Lleida ofereixen uns bons gruixos de neu de qualitat immillorable després de les intenses nevades caigudes aquest hivern. Totes les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida tenen la previsió de tancar la campanya el dia 8 d'abril, llevat de l'estació de Tavascan, que ho farà el dilluns de Pasqua, 2 d'abril, per l'alpí, mentre que la de nòrdic romandrà oberta fins al dia 8. 

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que durant el període de 10 dies de vacances de Setmana Santa les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida puguin vendre al voltant d'uns 100.000 forfets, una xifra que es podria incrementar si el temps acompanya. La Setmana Santa de l'any passat es van vendre 85.000 forfets.

Inici de la temporada de turisme actiu

El sector turístic del Pallars Sobirà arribarà a Setmana Santa amb una oferta molt àmplia d'activitats d'oci. Les empreses d'esports d'aventura donaran el tret de sortida a activitats com el ràfting o el barranquisme. El president de l’Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha explicat que si les temperatures són molt baixes, la gent tendirà a la pràctica de l'esquí i si són altes, la gent optarà per les aigües braves.

Dolcet ha afirmat que el territori estarà ple de turistes i ha recordat que el Pallars Sobirà és la zona de l'estat espanyol amb més oferta d'activitats i on més se'n practiquen. També ha destacat les reserves d'aigua que hi ha a les muntanyes, 514 hectòmetres cúbics, xifra rècord des del 2003, any des que hi ha registres.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació