Divendres, 26 d'abril de 2024
turisme

La nova guia «Viu el Jussà» reuneix una setantena d’activitats per fer a la comarca

Els professionals de l’àmbit turístic del Pallars Jussà celebren la 3a Nit del Turisme a la Pobla de Segur | Les pernoctacions han augmentat a la comarca un 80% en els últims 4 anys i se situen ja al voltant de les 90.000

Jordi Ubach Llorens 13 de març de 2018 a les 09:39
La Fàbrica Ctretze va acollir la presentació de la 3a Nit del Turisme | Jordi Ubach
Els professionals de l’àmbit turístic del Pallars Jussà es van citar ahir a la Pobla de Segur per celebrar la tercera Nit del Turisme de la comarca, una vetllada organitzada per l’Associació de professionals de l’àmbit turístic del Pallars Jussà (Apat), de caràcter anual, que serveix per presentar la nova guia d’activitats, fer un repàs a l’any anterior i fixar objectius de cara al futur. Entre aquestes fites, segons el president d’Apat, Josep Palau, hi ha l’objectiu de promocionar més els associats per tal de fer-los més visibles, una difusió “necessària” que els ha de permetre rebre més clients.

La nova guia “Vine al Pallars, Viu el Jussà”, presentada ahir, reuneix gairebé una setantena d’activitats per fer al Pallars Jussà durant el cap de setmana, un 19% més que l’any anterior. Entre les novetats d’aquest any destaquen la incorporació de les visites a la fàbrica de llana de Senterada, a la central de Talarn, guiatges per observar els rastres de la fauna salvatge o activitats d’esquí.

Palau també va detallar que les pernoctacions han augmentat un 80% en els últims 4 anys, ja que han passat de ser al voltant de 50.000 al 2014 a les 90.000 del 2017. Palau ha celebrat aquestes dades i ha dit que aquest augment de visitants “ens anima a continuar fent el que fem”, per aconseguir l’objectiu de “consolidar el Pallars Jussà com un destí turístic ferm al Pirineu”.

Per contra del que s’havia fet en les dos primeres edicions, en les què es feia un reconeixement a un membre o entitat de l’associació, aquest any s’ha volgut reconèixer el paper de tots i cadascun dels integrants del col·lectiu, a qui es va fer entrega durant el sopar d’un clauer de fusta amb la forma de la comarca del Pallars Jussà.

Pep Coll, ambaixador de luxe

La nit va reunir unes 150 persones a la Fàbrica Ctretze i a l’Hotel Solé. Gabi Serra, cuiner de l’Hotel Terradets, va fer un parlament com a representant d’una de les empreses amb més trajectòria de l’associació, ja que recentment ha complert els 70 anys d'existència.

També hi va assistir l’escriptor pallarès, Pep Coll, que va ser anomenat de manera simbòlica “ambaixador” de l’associació. Coll va defensar els “indrets fantàstics” de la comarca, dels que va dir que s’haurien d’anar integrant en l’imaginari col·lectiu. Josep Palau, de la seva banda, va agafar el compromís de divulgar les llegendes del Pallars Jussà que Coll ha recollit en diferents llibres i va animar tots els associats a fer el mateix. 
 

Pep Coll, durant el seu discurs a l’Hotel Solé de la Pobla de Segur. Foto: Jordi Ubach


"Vine al Pallars, Viu el Jussà" va néixer l'any 2013 fruit de les inquietuds de l'Associació de Residències de Cases de Pagès del Pallars Jussà per donar un valor afegit als allotjaments rurals de la comarca amb activitats de senderisme. L'any 2014 s'inicià la col·laboració entre l'Associació de Professionals de l'àmbit turístic del Pallars Jussà (Apat) i l'Associació de Residències de Cases de Pagès del Pallars Jussà.

Amb aquesta unió es va aconseguir una plataforma representativa de la majoria d’empresaris de la comarca dels diferents sectors turístics, fent-lo créixer en tota la seva diversitat paisatgística, cultural, recreativa, gastronòmica, esportiva, productiva, històrica i científica. Actualment els associats no deixen de créixer i ja sumen 96.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació