Dijous, 25 d'abril de 2024
meteorologia

L'hivern encara no ha dit l'última paraula

Protecció Civil activa les prealertes per neu, vent i per possibles allaus | El final de setmana tornarà a ser gèlid a les comarques pallareses

Redacció 20 de febrer de 2018 a les 11:01
La neu i el fred tornaran a fer acte de presència | Josep Rabasa
Torna l'ambient gèlid al Pallars. L'hivern encara no ha dit l'última paraula i el fred i la neu tornaran a fer acte de presència les properes hores a les comarques pallareses. Aquest dimarts es preveuen nevades entre moderades i abundants al Pallars Sobirà que s’intensificaran amb el pas de les hores. De fet ahir ja va nevar, amb gruixos de fins a 20 centímetres en alguns punts.

Cap al vessant sud i el Pallars Jussà hi haurà més clarianes, amb temperatures similars a les d’ahir. Atenció però amb el vent, ja que hi ha un avís de perill moderat als dos Pallars. També hi ha un avís de nevades al Sobirà per damunt dels 1.400 metres, on es poden acumular fins a 20 centímetres de neu nova.

De cara a demà dimecres les temperatures baixaran notablement i es retornarà als valors gèlids que acompanyarà gran part de la setmana. El cel es mantindrà tapat al vessant nord i seguirà amb clarianes a la resta del Pallars. Les nevades continuaran caient al Pallars Sobirà fins a la tarda.
 
De fet, alguns punts del Pallars ja han registrat  nevades aquest dilluns. És el cas de Certascan, on hi van caure fins a 56 centímetres de neu nova, la Bonaigua, amb 46 centímetres de neu, o Espot. Les previsions meteorològiques han portat Protecció Civil a activar les prealertes tant per neu com per allaus, que se situen avui a un nivell 4 (fort) sobre 5. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació