Divendres, 19 d'abril de 2024
restauració

Finalitzen les obres de restauració de Santa Maria de la Serra de Farrera

L’actuació a l’ermita ha comptat amb una inversió de més de 122.000 euros

Redacció 18 de desembre de 2017 a les 11:55
L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha finalitzat les obres de consolidació estructural de l'ermita de Santa Maria de la Serra, també coneguda com a església de la Mare de Déu de la Serra de Farrera. Els treballs de restauració de l'ermita, que van començar el novembre de l'any passat, s'han centrat en consolidar l'estructura de l'edifici i les seves cobertes per fer front als problemes de conservació que presentava. 
 
L'edifici està catalogat com a Bé Cultural d'Interès local (BCIL) i la referència més antiga coneguda correspon a la relació d'esglésies parroquials del deganat de Cardós, visitades l'any 1314 pels delegats de l'arquebisbe de Tarragona. Segons fonts orals, durant la guerra civil l'edifici va servir com a niu de metralladores. Per a aquest ús es va ampliar l'obertura central de l'absis deixant l'esvoranc del mur absidal que ara s'ha reformat. 
 

Imatge de l'estat que presentava l'interior de l'ermita abans de l'actuació. Foto: Incasòl


Els promotors del projecte de restauració han estat l'Ajuntament de Farrera, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Bisbat d'Urgell i l'Incasòl, dins del programa "Reviure les velles ciutats". L'actuació ha comptat amb una inversió de 122.000 euros, la gran majoria finançats per l'Incasòl. L'Ajuntament de Farrera hi ha aportat prop del 10%. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació