Divendres, 26 d'abril de 2024
eleccions 21-d

La CUP presenta a Baro els eixos de campanya amb els candidats pirinencs

Fixar la població al territori i millorar les telecomunicacions, els principals objectius de la formació al Pirineu

Redacció 6 de desembre de 2017 a les 09:51
L’acte va tenir lloc davant el mur pintat recentment a Baro | CUP
La CUP-Crida Constituent va presentar ahir al migdia a Baro, al terme municipal de Soriguera, els candidats de les comarques del Pirineu i l’Aran de la formació a les eleccions al Parlament del proper 21 de desembre. L’acte, que va tenir lloc davant el mural reivindicatiu que es va pintar la setmana passada a la localitat, va comptar amb la presència de la cap de llista per Lleida, Mireia Boya, el pallarès Jaume Solé i l’alturgellenca Xènia Antona.

Boya va exposar els motius de la participació de la formació anticapitalista en unes eleccions que va qualificar d’“il·legítimes” i que han de servir per tombar l’article 155. La candidata aranesa va expressar el seu desig que el 21-D sigui “un boomerang republicà, democràtic i social” contra els que neguen el dret d’autodeterminació.

El pallarès Jaume Solé, que ocupa la desena posició de la llista a Lleida, va assegurar que la CUP-CC garantirà que els serveis com la Sanitat i l’Educació “segueixin sent públics” i treballarà per aturar les privatitzacions i per revertir les que s’han produït, “com és el cas dels menjadors escolars, el transport socio-sanitari o les residències d’avis”.

La formació reclama la vegueria del Pirineu i el dret d’autodeterminar-se del poble occità. Aquesta sobirania política ha de permetre la resta de sobiranies com són l’alimentària, l’energètica o l’habitacional. Un dels objectius de la CUP al Pirineu és fixar la població al territori, juntament amb la millora de les telecomunicacions i la resta d’infraestructures que permetin la diversificació de l’economia, ara reduïda al que anomenen “monocultiu turístic”.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació