Dissabte, 4 de maig de 2024
turisme

El turisme cultural, natura, esports i turisme actiu, els més demandats

Les dades són el resultat de les enquestes efectuades a la demarcació de Lleida entre els usuaris

Redacció 11 de novembre de 2017 a les 11:34
Imatge d’una activitat turística de natura al Pallars Sobirà | ACN
El turisme cultural, seguit de l'oferta vinculada amb la natura, els esports i el turisme actiu són, per aquest ordre, els productes que reben una major demanda informativa a les oficines de turisme de la demarcació de Lleida, segons el resultat de 82.061 enquestes que es van dur a terme l'any 2016 a la vintena d'oficines de turisme de les comarques del Pirineu i de la plana de Lleida.

Tot i això, aquests resultats estadístics corresponents al 2016 mantenen la mateixa tendència en els primers nou mesos d’enguany, amb 64.501 enquestes fetes fins el 30 de setembre, segons ha donat a conèixer el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

Les respostes obtingudes situen el turisme cultural amb el principal interès de demanda informativa dels visitants de les oficines de turisme, seguit en segon lloc pel turisme de natura, en la tercera posició es troben els esports i el turisme actiu, en quart lloc la gastronomia, després el turisme religiós, el shopping, la salut, i en darrer lloc el turisme de negocis. 

Les vacances van ser la motivació que van marcar la pràctica totalitat dels enquestats per visitar les comarques de Lleida, seguida en segon lloc, però a una gran distancia, pels esdeveniments, els negocis, els estudis i les motivacions familiars, entre d'altres. La franja d'edat dels qui van contestar l'estadística se situa en un 50% entre 36 a 65 anys i en segona posició els majors de 65 anys.

Pel que fa a la procedència, la major part dels demandants d'informació eren de Catalunya, mentre que els enquestats estrangers van representar el 17% de la mostra.

Balanç satisfactori de l'estiu

D'altra banda, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha expressat la seva satisfacció pel comportament turístic de la demarcació de Lleida durant aquest estiu, que s’ha tancat amb un increment d'un 6,4% més de pernoctacions i un 5,9% més de visitants que l'estiu del 2016 i per sobre de les xifres obtingudes els anys 2006 i 2007, considerats com els millors abans del període de la crisi econòmica.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació