Dimarts, 21 de maig de 2024
Televisió

Èxit en l'estrena del primer capítol de «Tor» amb 359.000 espectadors

La sèrie documental de Carles Porta ja acumula més de 74.700 reproduccions a la plataforma 3Cat

Pallars Digital Tor | 30 d'abril de 2024 a les 15:58
La primera entrega va comptar amb els testimonis de diversos pallaresos vinculats amb el cas | CCMA
Tor, de Carles Porta s'ha estrenat amb èxit aquest dilluns reunint davant les pantalles de TV3 fins a 359.000 espectadors i un 18% de quota de pantalla, liderant la franja televisiva a tot Catalunya. En algun moment de la nit, la nova sèrie sobre el crim de la muntanya maleïda va arribar a ser vista per 500.000 persones, mentre que a la plataforma 3Cat ja acumula més de 74.700 reproduccions.
 
El primer capítol -ja disponible a la plataforma 3Cat- tracta sobre la descoberta del cos de Josep Montané "Sansa", assassinat l'estiu de 1995 a Tor, i l'autor o autors del qual encara es desconeixen gairebé tres dècades més tard. L'aixecament del cadàver, els primers sospitosos i la introducció d'alguns dels protagonistes també van centrar l'estrena de la sèrie sobre el cas.
 
D'altra banda, la primera entrega va comptar amb els testimonis de diversos pallaresos vinculats amb el cas, com ara el forense Paco Viñuela, el secretari judicial Carles Badia o Marissa Llimiñana, l'advocada del primer sospitós del crim de Sansa, Miquel Aguilera.

El cas de la muntanya de Tor ha marcat la vida de Carles Porta. El punt de partida va ser el 30 minuts de TV3 que va dedicar a la muntanya maleïda l'any 1997. A partir d'aleshores, Porta va continuar la investigació, i el 2005 publicava Tor: tretze cases i tres morts, que anys més tard esdevindria un pòdcast de Catalunya Ràdio.

L'estela del cas continua, doncs, amb aquesta sèrie documental, que ha anat precedida d'un altre llibre, èxit de vendes al Pallars durant aquest Sant JordiTor: foc encès. En aquesta nova publicació, l'autor aporta noves informacions i testimonis sobre la mort de Sansa, però també explica el procés de creació de la sèrie, que compta amb diverses maquetes dels escenaris més importants del cas.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació