Diumenge, 28 d'abril de 2024
escombraries

El Consell Comarcal del Sobirà aprova una pujada de la taxa d'escombraries

El president argumenta que porten sis anys sense modificar-la i que el preu està per sota de la mitjana de Catalunya

Redacció / ACN 19 de setembre de 2017 a les 10:02
El Sobirà té una taxa de reciclatge del 56% | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà va aprovar el passat divendres l'augment de la taxa d'escombraries un 9,5%. Aquest augment suposarà uns 8,7 euros a un rebut d'un habitatge normal.

El president de l’ens comarcal, ​Carles Isús, ha argumentat que aquesta taxa feia sis anys que no s’havia modificat i ha afegit que el cost del rebut d’escombraries del Pallars Sobirà està per sota de la mitja de tot Catalunya. Aquesta taxa es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i amb els vots contraris de Fem Municipi i ERC. La CUP no va assistir al ple.

Isús ha recordat que el Pallars Sobirà té una taxa de reciclatge del 56% gràcies al servei de recollida porta a porta i és la segona comarca catalana que més recicla. El president del Consell ha dit que s'espera amb un any i mig consolidar el sistema i assolir una taxa de reciclatge del 60%, xifra que marca la normativa europea i la Junta de Residus.

“Rebuig total" de l'oposició

ERC ha volgut posar de manifest la seva postura de "rebuig total" a l'augment desproporcionat de taxes aprovat. ERC ha argumentat que "la solució al problema ha estat la més fàcil", la "pujada lineal, imperativa i indiscriminada" de totes les taxes, sense tenir en compte les diferents realitats, sense presentar cap altra alternativa complementària i, per últim, menystenint les propostes dels grups de l'oposició per negociar una millor sortida al problema.

L'equip de govern del Consell Comarcal ja va intentar aprovar aquest augment al juny passat. Llavors, un dels consellers convergents, Albert Vilardell, va votar en contra "per responsabilitat", i un segon conseller de l'equip de govern, Ferran Lloret, es va abstindre.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació