Divendres, 26 d'abril de 2024
Referèndum

Els alcaldes pallaresos comencen a rebre les citacions de la Fiscalia

Els alcaldes de Tremp, Sort, la Pobla de Segur i Rialp, citats a declarar entre dimecres i dijous a Balaguer

Darío Albert 18 de setembre de 2017 a les 10:19
L'alcalde de Tremp està citat per declarar dijous davant del jutge | Darío Albert
Els alcaldes del Pallars estan començant a rebre les citacions de la Fiscalia per signar el decret de suport al referèndum de l'1 d'octubre. Un dels primers ha estat el batlle de Tremp, Joan Ubach, que haurà de declarar a la secció territorial de la Fiscalia de Balaguer aquest dijous a les deu del matí. Després d’ell, també a Balaguer, serà el torn del l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que està citat a les onze del matí. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, declararà a les dotze del migdia.

L’alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, també ha rebut aquest dilluns la citació de la Fiscalia. En el seu cas, haurà de declarar el dimecres a les 12 hores del migdia, també a Balaguer. En el document rebut pels alcaldes, s’especifica que estan citats com a “suposats autors d’un delicte de desobediència i/o prevaricació per respondre per les seves actuacions relatives a la preparació del referèndum il·legal convocat per al proper 1 d’octubre”. 

Els alcaldes de Tremp i de Rialp són del PDeCAT, mentre que Monterde és de la formació Fem Municipi i Bellera, d'ERC. Els batlles han assegurat tots que es presentaran a la seva cita amb la justícia. L'alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte, ja va anunciar a Pallars Digital que no anirà a declarar davant del jutge quan sigui citat.
 

Llistat de citacions d’alcaldes

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació