Divendres, 26 d'abril de 2024
Mostremp

La segona jornada del Mostremp arriba amb els primers curts de la Secció Oficial

Prop de 300 persones omplen La Lira aquest dijous en la sessió inaugural

Darío Albert 25 d'agost de 2017 a les 10:02
Albert Puiggrós i Potxons a la Carta van conduir la inauguració | Jordi Uriach
Segona jornada del Mostremp, la mostra de cinema rural al Pallars. El plat fort per a la sessió d'aquest divendres és la projecció dels sis primers curts que opten a endur-se els 2.000 euros de premi que atorgarà el jurat, format per l'actriu Mònica Lòpez, el productor teatral Carles Manrique i el director de cinema Francesc Betriu. 

A dos quarts de sis de la tarda, es projectaran els curts de la secció "Finestra d'Actualitat". Es tracta d'una selecció de curts presentats al festival però que no complien el requisit bàsic de tenir una temàtica vinculada al món rural. Entre d'altres, es podrà veure el curtmetratge "Timecode", nominat a l'Òscar al millor curt en l'edició d'aquest any. 

La Festa del Cinema completarà la programació d'aquest divendres. Enguany, el sopar a l'Hotel Terradets de Cellers, comptarà amb l'actuació de la cantant Carolina Blàvia. De cara al cap de setmana, arribaran les activitats fora de la Lira dins els actes de "El Mostremp surt al carrer".

Ahir, la inauguració

Prop de 300 persones han omplert aquest dijous La Lira en la sessió inaugural del festival, conduïda per Albert Puiggrós i la youtuber Potxons a la Carta, i a la posterior projecció del llargmetratge "La Tortuga Roja". El president del Consell Comarcal, Constante Aranda, va destacar el concurs infantil i juvenil per la funció d'aprenentatge cinematogràfic i comunicatiu en els alumnes. De la seva banda, l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, va felicitar l'organització per haver superat les dificultats -el festival ha patit un canvi en la direcció i coordinació- i poder presentar la sisena edició. 

La sessió va estar amenitzada teatralment per la companyia trempolina A Galet, que recreava "a la catalana" pel·lícules com Pulp Fiction, Pretty Woman o la Guerra de les Galàxies. Prèviament, es va inaugurar l'exposició "Plató Pallars", un recull de films que han tingut el Pallars com a escenari, a càrrec del periodista Josep Maria Cuenca.
 

Consulta el programa del Mostremp 2017

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació