Divendres, 26 d'abril de 2024
garantia juvenil

El 65% dels joves del curs de transformació agroalimentària del Pallars Jussà s’insereixen

La majoria dels alumnes aconsegueixen entrar a treballar dins del sector

Redacció 3 d'agost de 2017 a les 11:30
Lliurament de diplomes a alguns dels joves. | Consell Comarcal del Pallars Jussà
El 65% dels joves que han participat al curs de transformació agroalimentària de la Garantia Juvenil al Pallars Jussà ja s’han inserit al món laboral, segons ha informat el Consell Comarcal. La gran part, han concretat, dins del sector agroalimentari, mentre que la resta ho han fet en sectors com l’hosteleria i el servei a les persones. 

Aquesta setmana s’ha fet el lliurament de diplomes als joves que han superat l’etapa formativa i de pràctiques en empresa, que s’ha dut a terme en col•laboració entre l’entitat Reintegra i l’Oficina Jove del Pallars Jussà, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. En aquest, el president, Constantí Aranda, ha destacat l’èxit del projecte per l’elevat nombre d’insercions laborals que se n’ha derivat, i ha animat els joves a mantenir la motivació durant tota la seva formació. 

Els joves han superat 300 hores de formació i pràctiques no laborals en empreses de la comarca, i han disposat d’un acompanyament i orientació personalitzada, que encara s’allargarà fins a final d’any. Per tal de promoure també la seva integració en la vida social de la comarca i reforçar la seva cohesió com a grup, els alumnes també han participat com a voluntaris en diversos esdeveniments de caràcter social alhora que han visitat empreses de la zona per tal de conèixer l’entorn productiu de la comarca.

Els mateixos joves han expressat la seva satisfacció per haver participat en el projecte, ja que majoritàriament consideren que no només els ha donat formació, sinó que els ha preparat per afrontar el món laboral d’una manera més positiva. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació