Dissabte, 27 d'abril de 2024
selectivitat

El 96,15% dels estudiants pallaresos aproven la selectivitat

El Pallars Jussà i el Pallars Sobirà se situen per damunt de la mitjana catalana | Dels 52 pallaresos que s'han presentat a les PAU, n'han aprovat 50

Redacció 29 de juny de 2017 a les 12:39
Alumnes fent un examen de la selectivitat, en imatge d'arxiu | ACN
Aquest dijous s'han fet públiques les qualificacions de les proves d'accés a la universitat, en les quals han participat 52 alumnes pallaresos. De tots ells, un 96,15% ha aprovat la prova, és a dir, 50 dels 52 alumnes presentats. Els dos suspesos es reparteixen entre les dos comarques, un al Pallars Jussà de 33 alumnes presentats, i l'altre al Pallars Sobirà, de 19.

La mitjana de les notes de les PAU dels estudiants del Pallars Sobirà, de 6'64, és més alta que la dels alumnes del Pallars Jussà, que és de 6'42. No passa el mateix pel que fa a les notes de l'expedient de Batxiller -les obtingudes a l'institut-, on el Jussà, amb 7'53 de mitjana, està per damunt del Sobirà, amb 7'20.

El percentatge d'aprovats per comarques ha estat del 96'97% al Pallars Jussà i del 94'74% al Pallars Sobirà, xifres lleugerament superiors a la mitjana del conjunt de Catalunya, on el percentatge d'aprovats s'ha situat en un 94,02%.

Quàdruple empat

Quatre estudiants han quedat empatades al capdavant del rànquing de les millors notes dels exàmens de selectivitat a Catalunya. Ivet Boada, de l'Institut Santiago Sobrequés de Girona; Maria Torras, del Pius Font i Quer de Manresa; Mònica Torrecilla, del Col·legi Santa Teresa Ganduxer de Barcelona; i Anna Sallés, de l'Aula Escola Europea també de la capital catalana, han obtingut la millor nota de Catalunya amb un 9,80.

Pel que fa a la demarcació de Lleida, hi ha hagut un triple empat, amb un 9,50, entre Oriol Ruiz Isant i Pol Morell Ferrer, tots dos de l'Institut Samuel Gili Gaya de Lleida, i Laia Angrill Perelló, de l'Institut Arrels II de Solsona, tot i que ella és veïna d'Oliana.
 

Consulta les notes de les PAU del juny de 2017

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació