Divendres, 26 d'abril de 2024
Esquí

El Govern aprova la creació de la Taula estratègica de les estacions de muntanya

Un dels primers objectius serà la redacció d’un llibre blanc que proposi una política governamental tant a curt com a llarg termini

Redacció 28 de juny de 2017 a les 10:10
Les estacions generen un impacte directe de 250 milions d’euros | SkiPallars
El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació de la Taula estratègica de les estacions de muntanya, amb l'objectiu d’establir un marc de cooperació estable entre els actors públics i privats implicats en el funcionament, manteniment i desenvolupament d’aquestes estacions. 

Un dels primers objectius serà la redacció d'un llibre blanc sobre les estacions de muntanya a Catalunya que proposi una política governamental tant a curt com a llarg termini

Les estacions d'esquí i de muntanya generen un impacte directe territorial de 250 milions d’euros, segons fonts del sector; a més d'un impacte indirecte i induït a les comarques de muntanya que pot arribar als 500 milions. Per cada lloc de treball que es crea en una estació amb remuntadors, se'n poden arribar a crear cinc a la comarca i a l'entorn de la muntanya. Un dels objectius de la Taula i els seus grups de treball serà delimitar exactament aquesta generació de riquesa i ocupació a les comarques de muntanya.
 
Els consellers de Territori i Sostenibilitat i el d'Empresa i Coneixement presidiran la Taula per anys alternatius. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, així com el de la Diputació de Lleida, seran membres d'aquesta Taula, que podrà crear grups de treball. Inicialment se'n formaran tres: el de promoció del turisme de neu i de muntanya; el d'ordenació del territori, polítiques ambientals i medi natural i canvi climàtic, i el d'infraestructures, accessos a les estacions i mobilitat. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació