Dimecres, 24 d'abril de 2024
Fira

L'ovella aranesa, protagonista a la Fira del Parc Natural de l'Alt Pirineu

L'objectiu de la fira és posar en valor el sector primari i els artesans locals

Redacció 29 de maig de 2017 a les 09:14
Un dels plats forts de la fira ha estat el concurs de xolla d'ovelles | PNAP
Aquest diumenge, Arrós de Cardós s'ha omplert d'activitats en la sisena edició de la Fira de productes artesans i la mostra de l'ovella aranesa. La cita, organitzada conjuntament per l'Ajuntament d'Esterri de Cardós i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, se celebra amb l'objectiu de posar en valor el sector primari i els artesans locals. 

La població pallaresa ha acollit 25 parades de venda de productors que actualment estan elaborant productes de manufactura o agroalimentaris en territori del Parc natural. Com a novetat d'aquest any, s'hi ha convidat el Parc Natural Regional Pyrénées Ariégeoises, que participarà amb la presència al mercat de tres productors agroalimentaris i amb un punt d'informació del parc occità. 

La fira, que aquest any s'ha fet coincidir amb la celebració del Dia dels Parcs, ha servit també per donar a conèixer l'ovella aranesa, una raça que, tot i tenir l'origen a la Vall d'Aran, tradicionalment ha estat present en molts municipis del nord del Pallars Sobirà. Un dels al·licients dels actes ha estat el Concurs de Xolla d'ovelles, tant en modalitat de màquina elèctrica com en el tall a mà. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació