Dijous, 2 de maig de 2024
setmana santa

L'ocupació turística frega el 100% en els establiments del Pirineu

El bon temps que en general ha fet aquesta Setmana Santa ha contribuït a un bon comportament turístic

ACN 18 d'abril de 2017 a les 08:40
La Mostra de Formatges Artesans de Sort va ser un dels atractius de la Setmana Santa | ACN
Uns 80.000 turistes han visitat les comarques de la demarcació de Lleida aquesta Setmana Santa, entre el dissabte 8 d'abril i aquest Dilluns de Pasqua, i han efectuat unes 200.000 pernoctacions en establiments turístics de la demarcació, sense comptar les segones residències, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua els establiments situats al Pirineu han assolit una ocupació mitjana del 95%, arribant a la plena ocupació en el cas del turisme rural i en bungalous, mentre l'ocupació va ser inferior en els dies previs.

El grau d'ocupació turística a la demarcació s'ha situat uns cinc punts per sobre de les xifres de l'any 2016 per les mateixes dates, que ja van ser les millors dels darrers sis anys, quan es van tancar amb una mitjana d'ocupació que es va situar entre el 90 i el 95%. Des del Patronat de Turisme fan un balanç "molt positiu" de l'ocupació turística de Setmana Santa, que suposa una xifra de negoci superior als 35 milions d'euros, segons les estimacions de l'organisme.
 

Excursionistes fent cua per agafar un taxi a la parada del Parc Nacional d'Espot Foto: ACN


El fet que la Setmana Santa d'enguany ha vingut més tard en el calendari ha propiciat una major diversificació d'activitats en el conjunt del territori, amb la neu com una de les activitats protagonistes, però també amb una major contractació d'activitats de turisme actiu i esports d'aventura, senderisme i BTT, com també la pesca que ha comptat amb un elevant nombre de pescadors i també s'han incrementat les sortides a la natura, les visites culturals i la mateixa gastronomia.

El bon temps que en temes generals ha fet aquesta Setmana Santa també ha contribuït a aquest bon comportament turístic, segons destaquen des del Patronat de Turisme.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació