Divendres, 26 d'abril de 2024
aigua

Talarn aprova abastir d'aigua les vinyes de Castell d'Encús

L'acord ha generat la queixa d'un grup de veïns, que han entregat al consistori un manifest amb una norantena d'adhesions

Darío Albert 6 d'abril de 2017 a les 11:43
Les vinyes de Castell d'Encús, amb Talarn i Tremp al fons | Castell d'Encus
L'Ajuntament de Talarn ha aprovat aquest dimarts en un ple extraordinari abastir d'aigua no potable les parcel·les vinícoles que l'empresa Castell d'Encús té al terme municipal. El projecte limita els metres cúbics autoritzats anualment a 10.000, pels quals la companyia haurà de pagar 1.000 euros cada any, a raó de quinze cèntims per metre cúbic consumit. 

L'acord preveu que l'aigua se subministri directament des del dipòsit d'emmagatzematge general, un fet que ha provocat les queixes d'una norantena de veïns, que temen que aquest fet perjudiqui altres usuaris. Els veïns han signat un manifest que han entregat al consistori i en el qual demanen la paralització del projecte. Reclamen que s'abasti l'aigua sobrant del reg dels horts del poble. 

Quatre regidors de l'equip de govern (Per Talarn) hi han votat a favor i un s'hi ha abstingut. Els dos membres de l'oposició, del PDECat, hi han votat en contra.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació