Dissabte, 27 d'abril de 2024
ateneu cooperatiu

La consellera Bassa presenta a Tremp l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran

Desenvoluparà projectes i activitats de foment i promoció de l'economia social per crear nous llocs de treball

Jordi Ubach Llorens 24 de març de 2017 a les 13:37
La presentació ha tingut lloc aquest matí a l'Epicentre de Tremp | Jordi Ubach
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquest matí a l'Epicentre de Tremp l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran, al qual el Departament que dirigeix hi ha destinat 215.000 euros. L'Ateneu, que forma part de la xarxa impulsada arreu de Catalunya, desenvoluparà projectes i activitats de foment i promoció de l'economia social i esdevindrà un punt de trobada, coordinació, aprenentatge, innovació i suport per a la creació de cooperatives i altres iniciatives d'economia social.

El projecte ha estat promogut pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb els Consells Comarcals del Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Conselh Generau d'Aran. També hi han han donat suport l'Ajuntament de Sort i les cooperatives Piro_Negawatt SCCL, l'Agrària i Ramadera del Pallars SCCL, Cooperativa Pinergia SCCL, Pediatria del Pirineu SCCLP, Construccions Sant Sebastià SCCL, Corroncui SCCL i l'Associació Esportiva Pallars. 

Durant la presentació, la consellera Bassa ha destacat que aquest nou espai "afavorirà la creació d'empreses d'economia social i cooperativa, a més d’enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l'ocupació i el desenvolupament del territori". Així mateix, el centre treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d'empreses i entitats properes al tancament.

En el decurs de la seva intervenció, Bassa ha recordat que "històricament els ateneus a Catalunya han representat la construcció de ciutadania" i s'ha mostrat convençuda que el nou servei "esdevindrà un espai de referència a l'Alt Pirineu i Aran i ens farà avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada".

Bassa ha estat acompanyada del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda; el director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal; i la delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amoros. Durant la seva visita, la consellera també ha conegut les activitats que efectuen les persones amb problemes de salut mental a la ciutat.
 
La Xarxa d'Ateneus Cooperatius

La Generalitat impulsa la creació d'un total de 10 ateneus arreu del territori per aquest 2017, cinc a la demarcació de Barcelona, i altres cinc a les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central, Girona, Tarragona i aquest a l'Alt Pirineu i Aran. La creació d’aquesta xarxa suposa el naixement d'espais de coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l'àmbit de l'economia social i cooperativa a cada territori.

L’Alt Pirineu i l’Aran compta actualment amb 36 cooperatives. Al conjunt del país hi ha prop de 4.000 cooperatives, 177 de les quals es van constituir durant el 2016.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació