Dimecres, 24 d'abril de 2024
oli del pallars

Una plantació experimental permetrà estudiar el rendiment de les varietats d'olivera del Pallars

L'associació de productors d'oli del Pallars vol ampliar el seu nombre de socis fins el centenar

Jordi Ubach Llorens 14 de febrer de 2017 a les 12:27
Membres de l'associació i una tècnica recollint informació d'una olivera al Pallars | ACN
L'associació de productors d'oli del Pallars durà a terme a curt termini una plantació experimental de varietats autòctones d'olivera per tal de valorar-ne el seu desenvolupament i estudiar-ne el seu rendiment. Serà el segon pas després que el Departament Agricultura, a través de l'IRTA, identifiqués a finals de 2015 una desena de varietats locals d'olivera en perill de desaparició al Pallars Jussà.

Entre els principals objectius per als propers mesos, segons explica el president de l'associació, Oriol Sullà, hi ha recuperar les varietats autòctones i comercialitzar i convertir l'oli del Pallars en denominació d'origen. Segons Sullà, un altre dels objectius de l'associació, que actualment compta amb una quarantena de socis, és aconseguir més suports i arribar fins el centenar d'associats.

Des de l'associació d'oli del Pallars s'està col·laborant i promovent tot tipus d'iniciatives vinculades amb el sector agroalimentari, impulsant la seva professionalització mitjançant la formació, la innovació i el coneixement de pràctiques reexides​, la recerca d'ajuts pel sector i la cooperació amb les administracions per potenciar i impulsar el sector oleícola al Pallars.  ​

Sopar col·loqui

L'associació va celebrar el passat divendres l'assemblea general, així com un sopar a l'hotel Segle XX de Tremp, que va comptar amb la presència d'una cinquantena de persones i una xerrada sobre el futur de l'agricultura ecològica dins el sector oleícola a càrrec del conseller delegat d'ARP Catalonia, Martí Terés.

ARP Catalonia es dedica, entre altres, a la gestió de la producció i comercialització nacional i estrangera d'oli d'alta gamma verge extra. Terés va explicar als assistents la seva experiència personal al capdavant de l'empresa, amb seu a Vinaixa. També van fer una xerrada alguns dels membres de l'associació, com els responsables de Cal Portalé, de Xic's Cal Borrech o de Casa Roca, que van explicar la seva manera de fer i l'experiència propia en el món de l'oli.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació