Dissabte, 20 d'abril de 2024
violència masclista

Millores en l'acompanyament jurídic en casos de violència masclista al món rural

La presidenta de l'ICD ha recordat que el Govern descarta centralitzar l'atenció judicial a víctimes del masclisme que ara ofereixen 29 jutjats mixtos arreu de Catalunya

Redacció / ACN 29 de novembre de 2016 a les 19:26
La Taula Institucional contra la violència masclista s'ha celebrat a Tremp | Jordi Ubach
La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Teresa Maria Pitarch, i la delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, han presidit aquest matí la reunió de la Taula Institucional per a l'abordatge de la violència masclista a l'Alt Pirineu i Aran. La Taula és el màxim òrgan de representació en la lluita contra la violència masclista i té per objectiu millorar la resposta a les dones que travessen aquestes situacions.

Durant la trobada, que s'ha celebrat al Centre de Suport Territorial a Tremp de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, s'han exposat les darreres actuacions liderades per l'ICD a Catalunya en l'àmbit de la violència masclista, així com les accions i els projectes del Circuit per a l'abordatge de la violència masclista a l'Alt Pirineu i Aran.

Pitarch ha assenyalat que tot i que la violència masclista afecta a totes les zones del territori, no és igual l'accés als recursos per part de les víctimes. Per aquest motiu, es milloraran els circuits en zones rurals perquè les dones tinguin acompanyament jurídic des de l'inici de la denúncia. La presidenta ha recordat que el Govern descarta centralitzar l'atenció judicial a víctimes del masclisme que ara ofereixen 29 jutjats mixtos arreu de Catalunya.

En el transcurs de la reunió, Pitarch també ha anunciat la revisió i ampliació de l'actual protocol d'abordatge de la violència masclista per incloure l'assetjament sexual i les agressions sexuals a les dones i adolescents en els espais públics, que inclou l'àmbit laboral. La presidenta de l’ICD també ha anunciat a Tremp que s'ha realitzat una diagnosi i un informe jurídic que permetrà dissenyar i implantar un model d'abordatge de les violències sexuals a Catalunya.

Ha exposat que el proper Programa d'intervenció integral 2016-2019 prioritzarà la coeducació i la prevenció de la violència masclista a les escoles; el treball amb els mitjans de comunicació pel que fa a la seva coresponsabilitat amb l'eradicació de les estructures culturals sexistes i de la violència masclista; potenciarà el treball amb els homes agressors; millorarà l'accés de les dones en situació de violència masclista el sistema judicial; enfortirà la xarxa de recursos d'abordatge de la violència masclista, així com la intervenció coordinada a tots els territoris.

En la taula han participat representants dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, de la regió policial, els Consells Comarcals, i la demarcació a l'Alt Pirineu i Aran del Col·legi de l'Advocacia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació