Divendres, 3 de maig de 2024
meteorologia

Alerta pel temporal de pluja i vent que afectarà el Pallars aquest dimecres

Les pluges poden provocar desbordaments locals

Redacció 23 de novembre de 2016 a les 09:20
Les pluges poden provocar inundacions i desbordaments locals | Arxiu
Protecció Civil ha emès una prealerta del pla per inundacions Inuncat per la previsió que hi pugui haver acumulacions d'aigua i creixement de rius i rieres a causa de la pluja que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu durant tot el dimecres a gran part del territori.

A més també s'ha emès una prealerta del pla Procicat pel vent que s'espera que avui afecti tot el terç nord-oest en especial a les zones de muntanya i també al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Al Pirineu Occidental, a les comarques del Pallars, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell, on l'SMC preveu l'acumulació de pluja abundant des d'aquesta matinada i durant el dia de demà, hi pot haver creixement dels nivells dels rius a les capçaleres de les dues Nogueres (Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana) i la possibilitat de desbordaments locals. 

No es descarta que es puguin incrementar els cabals dels rius en altres punts de l'interior de les comarques interiors de Tarragona i de les comarques de Lleida si les pluges abundants es desplacen cap a aquestes zones al llarg del dia.

A més, segons l'SMC les pluges també podran ser intenses en algun moment i de forma local a punts de la meitat est del país i per tant en aquests àmbits es podrien generar incidències localment per acumulacions d'aigua en zones urbanes. L'episodi de pluges s'iniciarà al matí per la part sud i anirà avançant direcció nord.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació