Divendres, 3 de maig de 2024
meteorologia

Alerta per pluges abundants i fort vent al Prepirineu i Pirineu

La borrasca pot deixar més de 100 litres en qualsevol punt del Pallars | La mateixa situació s'allargarà tot el dimarts, amb pluges al matí que remetran de cara a la tarda-vespre | L'altra tongada de precipitacions importants la tindríem entre dimecres i dijous

Redacció 21 de novembre de 2016 a les 09:04
La Conca de Tremp sota la pluja, aquest dilluns al matí | Jordi Peró
La Generalitat ha activat una alerta per acumulació de pluja a les comarques del Ripollès, el Berguedà, Solsonès, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça per possibilitats que en les properes hores caiguin més de 100 litres pel metre quadrat en 24 hores. També ha avisat per ratxes de vent de fins a 25 metres per segon en tot el Pirineu i Prepirineu. 

Les pluges han arribat per l'Atlàntic i s'han reactivat amb l'entrada de vent de mar cap a terra carregat d'humitat. Segons els mapes, avui i demà seran dos dies passats per aigua amb una tongada de pluges generals a tot el país.

Aquest matí ja plou arreu del Pallars. Les pluges s'estendran al llarg del dia a tot el país, de manera intermintent però amb estones d'intensitat. Les boires i el vent fan que les temperatures a hores d'ara siguin molt suaus. La cota de neu encara esta situada a 2.400-2.800 metres. La mateixa situació s'allargarà tot el dimarts, amb pluges al matí que remetran de cara a la tarda-vespre. 

L'altra tongada de precipitacions importants la tindríem entre dimecres i dijous, quan podria ploure de valent i deixar de nou quantitats de fins a 100 litres per metre quadrat en alguns punts, sobretot del litoral, prelitoral i a la cara sud del Pirineu.

Atenció a la nevada que també pot ser important a cotes mitjanes i altes de la serralada pirinenca. La neu caurà a uns 2.000 metres però al llarg de la setmana la cota baixarà fins als 1.500 metres i inclús per sota. Bones notícies de cara a l'inici de la temporada d’esquí.

Aquesta situació d'inestabilitat sembla que ens voldrà acompanyar uns quants dies més, així que les pertorbacions seguiran visitant-nos i és possible que després d'aquestes dues tongades de pluges generals i abundants tinguem nous episodis de precipitacions. Ho haurem d'anar seguint dia a dia.

Tot plegat amb un ambient de plena tardor amb temperatures que aniran baixant amb el pas dels dies i sensació de fredor pel vent i la falta de sol. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació