Dissabte, 27 d'abril de 2024
Sant pere d'orrit

Comencen les obres a l'església d'Orrit

Els gairebé 9.000 quilos de material s'han transportat amb helicòpter a causa del difícil accés

Redacció 7 de novembre de 2016 a les 10:54
L'helicòpter transportant el material per iniciar les obres | Ajuntament de Tremp
A finals de la setmana passada va arribar al nucli d'Orrit el material necessari per dur a terme les obres d'arranjament de l'església de Sant Pere d'Orrit. A causa del difícil accés, el material es va transportar en un helicòpter que va efectuar fins a 11 viatges amb uns 800 quilos de pes en cadascun d'ells.
 
L'església de Sant Pere d'Orrit, que data del segle XI, es troba en molt mal estat des de fa temps. Finalment, diferents ajuts han permès posar fil a l'agulla i començar la reparació de l'exterior en dues fases que es duran a terme simultàniament.
 
Durant aquest mes de novembre es faran diferents actuacions. En primer lloc, s'extraurà la runa, es netejarà l'interior i es repararà el terra de tota la nau. En segon lloc, es farà la coberta nova i es repararan les possibles esquerdes que han anat produint-se. Per últim, s'instal·larà una nova porta i es protegirà la totalitat del monument.
 
El cost total de l'obra és de 30.000€. D'aquests, 20.000€ provenen de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) i 10.000€ del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació