Dijous, 2 de maig de 2024
gastronomia

Una iniciativa gastronòmica vol crear el segell identificatiu «Cuina del Pirineu»

Les Jornades professionals enogastronòmiques i de la cuina del Pirineu "Gastropirineus" es plantegen recuperar productes i plats del Pirineu

ACN 25 d'octubre de 2016 a les 10:24
Les jornades comptaran amb sessions de cuina | Martí Albesa
El Pirineu tindrà un segell identificatiu pels restaurants que elaborin cuina de muntanya. Aquest és l'objectiu de Gastropirineus, unes Jornades professionals enogastronòmiques i de la cuina del Pirineu. El seu director, Francesc López, creu que "un segell de qualitat" ha de ser "exigent", i ha afegit que "qui vulgui tenir el segell haurà de complir una sèrie de requisits en relació als plats i controlar molt els productes".

López ha explicat que s'ha arribat a un acord amb la Fundació Alicia per tal que a cadascuna de les edicions de Gastropirineus es presenti algun estudi sobre algun producte alimentari o algun plat del Pirineu en desús. Crear aquest segell i recuperar productes i plats són alguns dels objectius de les jornades Gastropirineus que s'han presentat aquest dilluns i que es celebraran entre el 13 i 15 de novembre a la Seu d'Urgell.

Les jornades, dirigides als professionals de la cuina de l'àmbit pirinenc, comptaran amb deu sessions de cuina en directe amb la participació de setze cuiners de totes les comarques pirinenques. Durant els dos dies que duraran les jornades també es farà presentació dels diferents productes de les comarques pirinenques així com l'elaboració un catàleg de productes i plats del territori.
 

Presentació de Gastropirineus, aquest dilluns a la Seu d'Urgell. Foto: ACN


Les jornades estan adherides a la Regió Europea de la Gastronomia 2016. El director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, ha afirmat que "hem de fer que la marca Pirineus es relacioni a la gastronomia". En aquest sentit, Torrent, ha senyalat que "Gastropirineus ha de ser un moment de debat, de reflexió, de treball i d'autoafirmació, per demostrar que ens estimem com a territori i també com a cuina".

Les Jornades es celebraran anualment i de forma itinerant per tot el territori de les comarques de muntanya, des de la Vall d'Aran fins a la Garrotxa. Gastropirineus està organitzat per l'empresa Incatis i compta amb la col·laboració de totes les institucions nacionals i del territori així com diferents patrocinadors privats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació