Divendres, 26 d'abril de 2024
fires

Arriba la 14a edició de Boletus, la fira del bolet d'Isona i Conca Dellà

Entre el 22 i el 23 d'octubre Isona serà el centre dels amants d'aquest apreciat fong comestible | El Boletast & Birra de dissabte serà la principal novetat de l'edició d'enguany

Lina Borrell 21 d'octubre de 2016 a les 09:32
La fira del Boletus tindrà lloc aquest diumenge a Isona | Jordi Ubach
En la 14a edició de la fira del bolet d'Isona, el bolet serà la temàtica principal de les diverses activitats per a tots els gustos i públics que acollirà el municipi. Com a novetat, el dissabte al vespre tindrà lloc un tast de cerveses artesanes de la zona i de productes de proximitat: el 1r Boletast & Birra. Es comptarà amb l'actuació en directe del grup de música tradicional i ball folk, Tocats & Ficats. Ja més entrada la nit, hi haurà el Festibolet, amb música dels anys 80 i servei de barra.

El Boletus, que tindrà lloc aquest cap de setmana, s'emmarca dins les Jornades Micològiques del Pallars Jussà, organitzades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i que enguany arriben a la seva 15a edició. Les diferents activitats realitzades, compten també amb l'aval i la col·laboració de la Societat Catalana de Micologia. La presidenta de l'entitat, Laia Ribas, farà de guia en la sortida al bosc de dissabte al matí, en la que es donaran a conèixer les característiques ecològiques de les diferents espècies de bolets que es poden trobar als boscos d'Isona i Conca Dellà.
 
En un taller posterior, els bolets recollits en la sortida seran classificats i la micòloga Laia Ribas n'ensenyarà les diferents característiques morfològiques. Aquests mateixos bolets formaran part de l'exposició micològica de la fira. El dissabte al vespre, Laia Ribas oferirà també la xerrada "Bolets al plat. Com conservar i cuinar els bolets".
 
L'acte central del Boletus, la fira del diumenge, s'iniciarà amb la cercavila del matí, les diferents penyes boletaires i la mascota-gegant Boletus acompanyada pel grup de percussió Lo Peirot de Tremp. La fira quedarà formalment inaugurada amb el la lectura del pregó a càrrec del periodista i escriptor Francesc Canosa.

Es comptarà amb nombroses parades de productes agroalimentaris i d'artesania i al llarg del matí es realitzaran vàries activitats relacionades amb el bolet. Destaca el taller de cuina de bolets amb corder a càrrec de l'associació APAT; l'exposició de bolets, realitzada el dia anterior amb la presidenta de la Societat Catalana de Micologia; i aquelles activitats dirigides als més petits, que tindran l'opció de pintar-se la cara de bolet en el punt d'informació de la fira. 

Com cada any, les penyes boletaires i boletaires particulars exposaran cistelles realitzades amb bolets. Aquestes cistelles, amb una gran originalitat que no deixa mai de sorprendre als visitants de la fira, competeixen en diferents categories i les guanyadores són reconegudes amb un petit obsequi. 
 

Programa de la Fira Boletus d'Isona 2016

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació