Dijous, 2 de maig de 2024

Les comarques de muntanya reivindiquen millors comunicacions

Esterri ha acollit la 3a edició de les Jornades per a l'Excel·lència

Redacció 3 d'octubre de 2016 a les 13:17

Imatge d'un dels debats de les Jornades per a l'Excel·lència. Foto: Jornades per a l'Excel·lència


Esterri d'Àneu ha acollit aquest cap de setmana la tercera edició de les Jornades per a l'Excel·lència, que enguany han girat entorn les infraestructures i les comunicacions a l'Alt Pirineu des de la perspectiva de la sostenibilitat i prenent com a exemple iniciatives europees en matèria d'infraestructures, aplicades a territoris transfronterers.

Més d'un centenar de professionals, empresaris i representants municipals han participat a la jornada, que ha estat conduïda pel periodista Josep Puigbó i ha comptat amb la participació, entre altres, del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura; el president del Cercle d'Infraestructures, Pere Macias; o el director general d'Agbar, Alberto Martínez.

Del debat que s'ha dut a terme se n'han recollit 10 conclusions fonamentals que han de permetre l'elaboració del Llibre Blanc d'Infraestructures i Comunicacions als Territoris de Muntanya i que es presentarà a Esterri d'Àneu el primer cap de setmana de març de 2017. Un projecte que també haurà de fer front a les previsibles conseqüències del canvi climàtic.

Finalment, davant les reclamacions d'una millor cobertura de les telecomunicacions a l'alta muntanya, el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, ha anunciat que el Pirineu disposarà de cobertura de fibra òptica i tecnologia 4G al 100% el 2020.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació