Divendres, 26 d'abril de 2024

​Neix «Lo Llumener», un festival de literatura infantil i juvenil a Sort

El certamen de petit format tindrà lloc el 8 d'octubre

ACN 30 de setembre de 2016 a les 12:51

Imatge promocional de la primera edició del festival. Foto: Lo Llumener


El proper dia 8 d'octubre naixerà a Sort "Lo Llumener", un festival de nova creació dedicat a la literatura infantil i juvenil. El certamen es proposa generar un espai de trobada familiar en l'àmbit rural i contribuir a dotar els municipis de muntanya, com Sort, d'una programació cultural de qualitat, accessible i de caràcter familiar.

El festival omplirà diferents espais de la capital del Pallars Sobirà d'espectacles, narracions orals de contes, tallers creatius, i animació al carrer. Lo Llumener ha estat organitzat per l'Ajuntament de Sort i l'Associació Cultural Cambuleta i es proposa promoure de manera especial el desenvolupament personal, social i cultural dels infants i joves.

El Parc del Riuet de Sort acollirà una petita fira de contes i àlbums il·lustrats amb la presència de les editorials Takatuka, Kalandraka, Tantàgora i Cambuleta, així com una biblioteca a cel obert i l'escenari central, on tindran lloc gran part dels espectacles programats.

A la Plaça Sant Eloi hi haurà la Caravana de contes i un espai creatiu on es farà un taller de rap-poesia per a joves. El cinema-teatre Els Til·lers acollirà un espectacle literari de circ a càrrec de la Companyia Ntelades. Complementaran la jornada les animacions al carrer amb les figures de cultura popular de la comarca i el punt final el posarà un espectacle nocturn de narracions pel públic adult que giraran entorn de les rondalles catalanes.

Com a activitats complementàries, en el marc de Lo Llumener, s'han inclòs dues propostes formatives els dies previs i posteriors al festival: un curs d'àlbums il·lustrats, adreçat a docents i famílies, que compta amb el suport del departament d'Ensenyament; i un taller d'enquadernació japonesa, organitzat en col·laboració amb l'Associació de dones artistes del Pirineu Lo Tafanari.

Lo Llumener comptarà també amb una projecció de l'Animac Camina. El futur és femení!, una selecció dels treballs de joves realitzadores que enguany han participat en la Mostra internacional de cinema d'animació d'enguany Animac 2016.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació