Divendres, 26 d'abril de 2024

La Torre de Cabdella pagaria un nou mestre per fer fora el rebutjat

Ensenyament diu que és "il·legal" i els pares i mares de l'escola insisteixen que no duran els seus fills a classe dilluns

ACN 8 de setembre de 2016 a les 10:48

Edifici de l'Ajuntament de la Torre de Cabdella. Foto: Ajuntament


L'Ajuntament de la Torre de Cabdella es compromet a pagar un nou docents si Ensenyament accepta fer fora el mestre que l'AMPA de l'Escola Vall Fosca rebutja. Així ho han aprovat per unanimitat els set regidors del consistori en el ple extraordinari celebrat aquest dimecres en què l'únic punt de l'ordre del dia era "Proposta d'aportació econòmica, si s'escau, per cobrir la despesa d'un docent de l'Escola Vall Fosca".

Segons Ensenyament, aquesta mesura seria "il·legal" ja que, per llei, el sou dels docents i funcionaris els paga en horari lectiu la Generalitat. El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha assegurat a l'ACN que ja es va informar l'Ajuntament que aquesta mesura no estava contemplada legalment.

Els pares i mares de l'AMPA de l'escola de la Plana de Mont-ros insisteixen, però, que no duran els seus fills a classe el dia 12, quan comença el curs, si no es revoca el nomenament del docent que rebutgen i que va ser rebutjat també de l'escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, l'any 2014.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, es va reunir dilluns a l'Ajuntament de la Torre de Cabdella amb els pares dels alumnes de l'escola de la Plana de Mont-ros per intentar desencallar el conflicte i els va dir que Ensenyament farà el que "legalment" està a les seves mans. Aquest suport passaria per un reforç docent a l'escola durant l'horari lectiu i la possibilitat d'una reorganització interna. 

A l'escola de Sort es va acabar canviant de lloc de feina el docent que és centre del conflicte perquè els pares i mares dels alumnes del centre ho van demanar per "problemes de convivència" i "caràcter complicat". Cullerés va assegurar la setmana passada que ara, però, tenen "més elements de judici" i que el departament no té motius ni evidències per actuar contra aquest docent, tot i que assegura que estaran "atents, tant amb ell com amb la resta de professors a tot el territori".

El professor que rebutgen les famílies d'alumnes va ser objecte d'una protesta similar fa dos anys, a l'inici del curs a l'escola Àngel Serafí de Sort. També llavors els pares i mares es van negar a portar els seus fills a les aules els primers dies de l'any lectiu, si bé el docent va continuar treballant al centre la resta del curs.

Un any després, l'AMPA del Vall Fosca ja va rebutjar que aquest professor en substituís temporalment un altre que estava de baixa i, segons l'associació, la conselleria va accedir que un altre ocupés el lloc. Reunions amb Ensenyament també es van produir a l'escola de Barruera pel mateix motiu; rebutjar el professor assignat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació