Divendres, 3 de maig de 2024

La ZER del Sobirà «preocupada» per la fuga d'alumnes a escoles més grans

Els mestres alerten que el Consell Comarcal dóna facilitats als alumnes per utilitzar el servei de transport escolar i així canviar d'escola

ACN 7 de setembre de 2016 a les 17:23

Edifici de l'escola rural d'Alins. Foto: AMPA Alins


El claustre de mestres de la ZER Alt Pallars Sobirà, que inclou les escoles de Llavorsí, Ribera de Cardós, Alins, Tírvia i Rialp, ha manifestat la seva "preocupació i indignació" envers el "turisme escolar" que diuen que promociona el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Els professors argumenten que es dóna facilitats als alumnes d'aquestes cinc escoles per poder utilitzar el servei de transport amb un preu "irrisori" i anar a una escola que no els pertoca, com per exemple la d'Esterri d'Àneu o Sort.

Els mestres alerten que amb aquest fet "es pot provocar el tancament d'algun centre". Altres factors que consideren els mestres és que l'augment d'aquest tipus de places de transport escolar suposa un encariment innecessari del cost total del transport de la comarca perquè s'han de crear més places. El claustre de professors diu que "el Consell Comarcal representa a tots i cadascun dels pobles de la comarca i ha de vetllar per l'arrelament de la gent al territori".

Per tots aquests motius, els mestres de la ZER demanen que no s'afavoreixi aquest tipus de situació. Els professors expliquen que "resulta paradoxal que a la ciutat s'implanti el model d'escola rural i per altra banda en el territori, on és una necessitat i no una tendència metodològica, s'està perjudicant amb situacions com aquestes".

Els professors ja han notificat per escrit aquest neguit. Ho van fer el passat 14 de juliol en cartes dirigides al director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, així com al president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís. Ara com ara, no han rebut resposta de cap de les dues administracions.

Sibís ha explicat que el Consell Comarcal ofereix serveis aprovats per ordenança i d'ús públic i ha assegurat que els nens i nenes que no van al seu centre de referència no tenen dret al transport gratuït ni al menjador gratuït. Només en el cas que el transport escolar disposi de places lliures, llavors sí que les poden utilitzar pagant la taxa vigent.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació