Dimecres, 24 d'abril de 2024

Quatre autocars baixaran del Pallars a Lleida per la Diada Nacional

Molts pallaresos es desplaçaran amb vehicles particulars i amb tren

Redacció 7 de setembre de 2016 a les 10:31

Els independentistes pallaresos es tornaran a mobilitzar aquest diumenge. Foto: Jordi Ubach


Un any després d'omplir la Meridiana, dos anys més tard de l'èxit aclaparador de la 'V' amb la senyera entre l'Avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona, tres anys després de la Via Catalana per la Independència que va creuar el país de nord a sud en forma de cadena humana, i quatre anys més tard d'una altra de les pàgines més glorioses de la història de Catalunya amb la multitudinària manifestació de la Diada del 2012, els catalans tornen a estar citats aquest any per la Diada Nacional de l'11 de Setembre, enguany en cinc punts repartits arreu del territori català.

Les mobilitzacions independentistes de la Diada 2016 ja han superat els 275.000 inscrits. Concretament, segons ha avançat aquest dimecres El món a RAC1, la xifra concreta és de 276.046 persones. Es tracta d'una quantitat inferior a l'any passat –se situava a l'entorn de les 350.000- però des de les entitats independentistes destaquen que en pocs dies ha augmentat molt. A més, ja s'han distribuït les 180.000 samarretes distribuïdes per a l'ocasió. pel que fa a Lleida, el nombre d'inscrits a data d'avui és de 15.000.

"Creiem que abans de divendres assolirem els 300.000 inscrits a la Diada", ha assegurat Jordi Sànchez, president de l'ANC. "El ritme d'aquests últims dies comparat amb el ritme d'aquests mateixos dies de l'any passat és molt més intens. Per tant, el creixement més elevat. És veritat que encara hi ha un recorregut que ens diferencia de la gent inscrita ara fa un any però això s'està clarament escurçant", ha afegit.

4 autocars partiran de les comarques pallareses

Segons dades facilitades per les delegacions del Pallars de l'Assemblea, aquest any seran 4 els autocars que sortiran des del Pallars, 3 del Jussà i 1 del Sobirà. Són, concretament, sis autocars menys que la Diada de l'any passat, que va comptar amb els busos de les formacions polítiques i que enguany no han organitzat. En total, es desplaçaran amb autocar unes 200 persones, a les que s'hi ha de sumar tots aquells que assistiran a la manifestació amb vehicles particulars. 

Segons el coordinador de l'ANC al Pallars Jussà, Joaquim Delgado, "enguany baixarà amb cotxes particulars molta més gent de la que ho feia a Barcelona els altres anys". El fet que Lleida sigui un dels punts de la manifestació d'enguany escurça el viatge des del Pallars en una hora en relació a la capital catalana. Amb aquestes previsions des de l'ANC es mostren optimistes, i esperen que el nombre de pallaresos que es mobilitzin sigui "similar" a la d'altres anys. Un altre factor a tenir en compte aquest any és la possibilitat de baixar a Lleida amb tren, un cop establerts els nous horaris de la línia de la Pobla.

Els trams on majoritàriament es concentraran els ciutadans del Pallars a la capital de la terra ferma seran els trams 9 (Pallars Sobirà) i el 7 (Pallars Jussà), on també coincidiran amb els ciutadans desplaçats des d'altres zones del Pirineu. L'Alta Ribagorça i la Val d'Aran no han organitzat cap autocar enguany.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació