Dissabte, 27 d'abril de 2024

Jordi Mir, nou membre de la Secció Filològica de l'IEC

Ha estat escollit per l'Institut d'Estudis Catalans juntament a dos personalitats més

Redacció 29 de juny de 2016 a les 18:36

Jordi Mir, a la dreta, en un acte fa tres anys a l'Arxiu del Jussà. Foto: Arxiu Comarcal


El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans va acordar, el 20 de juny passat, incorporar tres nous membres corresponents a la Secció Filològica, un dels quals és el filòleg pallarès Jordi Mir. El de Tremp ha participat en nombroses activitats cíviques i culturals, entre les quals destaca com a mestre de català i com a membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural, i que ha publicat diversos llibres de viatge i excursionisme. 

Estudiós de la vida i l'obra de Pompeu Fabra, Mir ha publicat Memòria de Pompeu Fabra: 50 testimonis contemporanis (1999) i ha dirigit, amb Joan Solà, l’edició de l’Obra completa de Fabra, la publicació de la qual es va iniciar l’any 2008. Ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l'any 2000. 

Els altres dos nous membres són Alà Baylac i Joan Beltran. Baylac és director de l’Institut Franco-Català Transfronterer de la Universitat de Perpinyà. Beltran té una àmplia experiència com a professor i coordinador de cursos de català i és autor de textos fonamentals per a l’aprenentatge del model formal tortosí de la llengua catalana.
 

Jordi Mir: "Sense Pompeu Fabra el català seria un dialecte, no una llengua"

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació