Diumenge, 28 d'abril de 2024

La propera «Trobada Jussactiu» girarà entorn les hidroelèctriques

Tindrà lloc l'11 de juny en un acte que comptarà amb les conferències de Xavier Tarraubella i Raül Bobet

Redacció 30 de maig de 2016 a les 11:56

Pla general de la sala de turbines de la Central Hidroelèctrica de Talarn. Foto: ACN


L'auditori de l'Epicentre de Tremp acollirà el proper 11 de juny una nova edició de les Trobades Jussactiu, organitzades per la Societat de Foment del Pallars Jussà. Serà en un acte que tindrà com a ponents a l'historiador especialista en l'estudi de la implantació de les hidroelèctriques al Pirineu, Xavier Tarraubella, i a l'empresari vinícola, director i copropietari de les bodegues Castell d'Encús, Raül Bobet.

Tarraubella, que també és director de l'associació Pirineus.watt i director de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, oferirà una conferència sobre el passat a la comarca del Pallars Jussà, centrada en la implantació, ara fa un segle, de l'energia hidroelèctrica i els canvis que va suposar en la societat, el paisatge i l'economia pallaresa. Bobet aportarà el punt de vista més actual i el de futur, com a emprenedor d'èxit a la comarca.

Amb aquestes dos conferències, des de l'organització es busca recordar i aprofitar els valors del passat per fer una reflexió sobre el futur. La idea és exportar aquesta fórmula fora del Pallars per promocionar-lo fora de les nostres fronteres. L'acte serà moderat per Antonio Asensio, membre del Consell Assessor de Jussactiu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació