Dissabte, 20 d'abril de 2024

Arriba a Tremp l'exposició sobre les festes del foc al Pirineu

La mostra recull l'origen, l'evolució i les característiques de les festes de celebració de l'arribada de l'estiu

Redacció 1 de maig de 2016 a les 08:45

La presentació ha tingut lloc al Casal Cultural de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp


L'exposició "Festes del Foc al Pirineu", que reflecteix la riquesa de les celebracions que commemoren els solsticis d'hivern i d'estiu, i que han estat recentment declarades Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco, ja es pot visitar a Tremp. La inauguració s'ha fet aquest dissabte al vespre a la sala d'actes del Casal Cultural de Tremp i ha anat a càrrec del comissari de l'exposició, Jan Grau; de l'alcalde de la ciutat i diputat, Joan Ubach; i de la regidora de Promoció Local, Anna Ritz.

Es tracta d'una exposició itinerant que també arribarà a la Pobla de Segur i a Isil, segurament durant l'estiu. La mostra, impulsada per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat, recull l'origen, l'evolució i les característiques de les festes de celebració de l'arribada de l'estiu del Pirineu relacionades amb el foc. L'exposició va ser inaugurada coincidint amb la proclamació d'aquestes celebracions com a patrimoni immaterial de la Humanitat.

En el decurs de l'acte, el president de l'Associació de fallaires de la Pobla de Segur, Joan Cunyer, ha explicat el valor i la història de les falles per a la gent i especialment per a l'entitat. Posteriorment, Grau ha explicat el contingut de la mostra als assistents i la recerca que s'ha fet per documentar-la; així mateix ha fet una reflexió de la repercussió que pot tenir per als pobles fallaires la recent proclamació de la Unesco. 

L'exposició estarà instal·lada a Tremp fins el dia 8 de maig, passada la Fira de Primavera, a la sala d'exposicions del Casal Cultural, situat a la Plaça de Catalunya, 5, 2a planta.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació